Otrovne strelice i Šopenhauer iz Napulja - "A da nam se zahvalite zbog Ronalda?!"

Autor: Stefan Matić
subota 10.10.2020.
21:35
Izvor: Sportske.net

Predsednik Kampanje nema najlepše mišljenje o predsedniku Juventusa.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Serija A je na pauzu otišla skandalom.

Derbi kola u Torinu nismo dobili pošto je De Laurentis, vlasnik Napolija, odbio da putuje sa svojim timom na megdan Juventusu zbog dva pozitivna korona slučaja među igračima Napolija.

Anjeli je ipak izveo tim na teren "Alijanc arene", ali je meč ubrzo i zvanično prekinut zbog nedolaska gostiju sa juga Italije. Drugi ugao gledanja imao je predsednik Kampanja regije - Vinćenco De Luka.

"Niko nam se nije zahvalio što smo sprečili Kristijana Ronalda da dobije virus. Pokušajte da zamislite. Da je Napoli putovao sa par pozitivnih igrača, kao što je Đenova to uradila. Da je Ronaldo dobio virus nedelju dana kasnije, mi bismo bili na naslovnicama Nju Jork Tajmsa. Protokol nije dobar. Napoli nije putovao zato što je centar odlučio to a Juventus je na kraju odigrao meč sa dodavačima lopti"

Potom se osvrnuo i na reči Anjelija. Predsednik Juventusa je izjavio po prekidu meča da se protokol mora ispoštovati, te da nema mesta nadoknadi utakmica u već gustom rasporedu timova.

"Juventus, rečima Andree Anjelija, je izdao bolno saopštenje, sramotno. 'Protokol postoji, tako da ćemo izaći na stadion', izjavio je. Predsednik Juventusa je strastven čovek, ne samo pitanju fudbala, već i filozofije. I stoga bi hteo da ga podsetim šta je Šopenhauer rekao :' Čast se ne mora osvojiti, samo se ne sme izgubiti'. Da samo se ja ovako ponašao, osećao bih se kako sam izgubio svoju sportsku čast", izjavio je De Luka u Fejsbuk obraćanju.

Jasno da na ovome neće stati. Videćemo šta će biti i zvanična presuda čelnika Serije A i FS Italije. Pominje se kazna od jednog boda za Napolitance uz to da će meč biti odigran.

Bonus baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Offside
Sunday, 11.10.2020
11:38

Odlican razlog!Dajte Napoliju 3 boda i jos upisite ovaj mec kao pobedu Napolija 3-0!Anjeli da posalje i zahvalnicu ovom "strucnjaku" u Napulj da mu zahvali na brizi o njegovim igracima!Koji cirkus od nekada jake lige prave pojedini predsednici klubova ovo nije normalno...

avatar
BONG83
Sunday, 11.10.2020
00:52

Sve je sem 3 boda za juventus,smjesna odluka,ko se ne pojavi kaznu dobit mora,savez ako sad popusti,onda ce svi klubovi koristit napolijev trik i to moze dovesti do prekida prvenstva....

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Saturday, 10.10.2020
21:42

That's what I am saying - change the protocol!