Ovacije čarobnjaku Mesiju, Mbape i pogađao i asistirao!

Autor: Darko Mitrović
subota 26.02.2022.
22:53
Izvor: Sportske.net

Praznik za oči navijača PSŽ-a.

EPA-EFE/IAN LANGSDON
EPA-EFE/IAN LANGSDON

Povezane vesti

U utakmici 26. kola francuske Lige 1, Pari Sen Žermen je večeras na svom ''Parku prinčeva'' savladao Sent Etjen rezultatom 3:1.

Gosti su hrabro ušli u utakmicu, nisu se uplašili favorita i to im se brzo isplatilo.

Igrao se 16. minut meča, Danilo Pereira bio je i neoprezan i neodlučan ispred svog kaznenog prostora,što je iskoristio Buanga koji osvaja loptu i preciznim udarcem uspeva da savlada Donarumu - 0:1.

PSŽ je, naravno, pokušavao što pre da dođe do izjednačenja, ali dugo nije bilo ozbiljnije opasnosti po gol gostiju. Imao je Mesi jedan pokušaj iz slobodnog udarca, ali u 42. minutu odbrana Sent Etjena je kapitulirala. Leo Mesi je maestralno poslao loptu u prazan prostor za Mbapea koji je izbegao ofsajd-zamku, ušao u kazneni prostor i preciznim udarcem iskosa sa desne strane doneo izjednačenje PSŽ-u - 1:1.

Dva minuta kasnije i Nejmar odlično asistira Mbapeu, ali brzonogi fudbaler Parižana ovoga puta je zamalo zakasnio, pa je golman Bernardoni pravovremeno istrčao i osujetio ovaj pokušaj.

Tek što je počelo drugo poluvreme, u 47. minutu, tandem Mesi-Mbape je režirao preokret. Leo Mesi je na ivici kaznenog prostora bio okružen čak četvoricom protivničkih igrača, ali je još jednom maestralno asistirao Mbapeu koji kao brzi voz utrčao u kazneni prostor i iskosa sa desne strane pogodio malu mrežu za 2:1 u korist PSŽ-a.

A da u nastavku ne bude rezultatske neizvesnosti, pobrinuo se Danilo Pereira koji je u 53. minutu na drugoj stativi sačekao prelep centaršut Kilijana Mbapea desnom spoljnom sa leve strane i udarcem glavom pogodio za 3:1, čime se ujedno iskupio i za grešku kod vodećeg gola gostiju.

U 60. minutu Di Marija je pogodio stativu direktno iz kornera, a stativu je uzdrmao i Nejmar na dodavanje Mesija u 80. minutu, kao i Vajnaldum u posldnjim sekundama utakmice.

Posle jednog prelepog prodora i iznuđenog slobodnog udarca ispred kaznenog prostora gostiju u samom finišu utakmice, Mesi je sa tribina dobio zaslužene ovacije navijača.

*

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke