Ovacije Vlahoviću, Juve je konačno onaj pravi!

Autor: Darko Mitrović
utorak 02.04.2024.
22:57
Izvor: Sportske.net

Juve blizu plasmana u finale Kupa Italije.

EPA-EFE/ABBONDANZA SCURO LEZZI
EPA-EFE/ABBONDANZA SCURO LEZZI

Povezane vesti

Samo tri dana posle duela istih rivala u Seriji A, kada je Lacio na svom terenu slavio sa 1:0, Juventus je večeras uzvratio ''sa kamatom'', ali u prvoj utakmici polufinala nacionalnog kupa.

''Stara dama'' je trijumfovala sa 2:0 i stekla značajnu prednost pred revanš koji je na programu 23. aprila, a ogroman doprinos ovakvom epilogu dali su srpski reprezentativci - levo krilo Filip Kostić i pogotovo napadač Dušan Vlahović.

Mogao je Juve do vođstva već u 12. minutu meča kada je dosuđen penal za domaće posle prekršaja Vesina u svom kaznenom prostoru, Vlahović je već bio spreman da izvede kaznei udarac, ali je VAR provera naknadno utvrdila ofsajd poziciju koja je prethodila pomenutom prekršaju, pa od penala nije bilo ništa.

Od početka meča se videla velika želja kod igrača Juventusa da poprave utisak, bili su konkretniji u napadu, ali je izostajala prava završnica.

Sve do 50. minuta kada je Kjeza doveo Juve u vođstvo. Dugu loptu kroz sredinu je Kambijazo uputio ka Kjezi koji je umakao svojim čuvarima, ušao u kazneni prostor i rutinski završio akciju - 1:0.

Četrnaest minuta kasniuje prednost je duplirana, a ovoga puta MekKeni je pronašao Dušana Vlahovića koji sa leve strane ulazi u kazneni prostor, a onda preciznim šutem po zemlji pogađa donji desni ugao protivničkog gola - 2:0.

Vlahović je u finišu utakmice zamenjen, dobio je ovacije sa tribina, a Lacio do kraja nije uspeo ozbiljnije da ugrozi ovu porednost Juventusa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke