Ovaj Inter je "neuništiv" - Rim pokoren, "skudeto" sve bliži!

Autor: Lazar Nikolić
subota 10.02.2024.
19:58
Izvor: Sportske.net

Vrhunska utakmica na "Olimpiku"

twitter
twitter

Povezane vesti

Fudbaleri Intera savladali su Romu rezultatom 4:2 kao gosti na stadionu "Olimpiko" u derbiju 24. kola italijanske Serije A.

Kiša je večeras lila u Rimu, a Inter posle velikog preokreta pokazao da mu trenutno na "Čizmi" niko ne može ništa, te da je veliki favorit za osvajanje šampionske titule.

Počelo je sjajno za vicešampiona Evrope. Poveo je tim suspendovanog trenera Simonea Inzagija u 17. minutu kada je štoper Frančesko Aćerbi dobro reagovao posle kornera i glavom smestio loptu u mrežu "vučice".

U nastavu prvog dela zaigrala je Roma mnogo bolje. Ekipa koja do danas nije doživela poraz pod vođstvom novog trenera Danijelea De Rosija izjednačila je u 28. minutu  kada je Lorenco Pelegrini odlično centrirao iz slobodnog udarca, a još štoper domaćih Đanluka Manćini savladao Zomera.

Potpuni prekokret domaćina dogodio se minut pre isteka prvog dela. Ponovo je asistent bio raspoloženi Pelegrini, a Stefano el Šaravi sjajno istrčao kontru i zakucao loptu u gol Intera.

Sve se brzo promenilo u nastavku. Izjednačio je lider na tabeli posle samo četiri minuta. Posle dobre akcije gostiju Mateo Darmijan je uputio oštar centaršut po zemlji sa desne strane, a fantastični Markus Tiram još jednom pokazao da je izrastao u napadače svetske klase.

Do velikog preokreta i još većeg slavlja Inter je došao u 56. minutu. Mhitarijan je prošao po levoj strani uputio centaršut, Tiram krenuo po novi pogodak, ali je umesto njega loptu u sopstvenu mrežu ubacio defanzivac Rome Anhelinjo.

U sudijskoj nadoknadi Inter je dokrajčio "vučicu". Štoper gostiju Alesandro Bastoni imao je snage da pretrči čitav teren, iskoristi pravovremen pas Marka Arnautovića i postavi konačan rezultat.

Posle nove pobede Inter je lider Serije A sa 60 bodova, čak sedam više od drugoplasiranog Juventusa, dok je Roma peta sa 38 poena.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke