Ovakav Lacio nije za Ligu šampiona, Sergej spasio Rimljane blamaže!

Autor: Darko Mitrović
petak 12.05.2023.
22:44
Izvor: Sportske.net

Novo razočaranje za navijače ''nebesko plavih'', SMS donekle popravio utisak.

EPA-EFE/ETTORE FERRARI
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Povezane vesti

Veliko iznenađenje u prvoj utakmici 35. kola Serije A!

Ekipa Lećea je kao gost osvojila bod na rimskom ''Olimpiku''. Bilo je 2:2 protiv domaćeg Lacija koji je od gotovog napravio veresiju kada je u pitanju plasman u Ligu šampiona!

Rimljanima je ovo već četvrta utakmica u poslednjih pet kola u kojima nisu ostvarili pobedu, pa sada na trećem mestu imaju 65 bodova, ali im sada ozbiljno prete i Inter i Milan koji zauzimaju četvrto i peto mesto.

Da bi večeras moglo da dođe do iznenađenja, najavio je jedanaesterac koji su gosti iznudili u 23. minutu, ali nije ga iskoristio Strefeca.

Taj promašaj je kaznio Ćiro Imobile koji je jedanaest minuta kasnije na asistnciju Luisa Alberta doveo ekipu Lacija u vođstvo.

Ekipa Lećea je do izjednačenja stigla u poslednjim trenucima prvog poluvremena. Bio je to brz napad gostiju, Žendri je probio po desnoj strani, pa poslao loptu u sredinu za Oudina koji preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora šalje loptu u donji levi ugao - 1:1.

Tek što je počelo drugo poluvreme, posle samo pet minuta igre u nastavku, potpuni preokret! Slična akcija kaoi kod prvog gola, Strefeca je sa desne strane asistirao Oudinu, a ovaj još jednim preciznim udarcem poslao loptu u mrežu - 1:2.

Imali su domaći dovoljno vremena do kraja da izvrše pritidak, to su i činili, a do izjednačenja su stigli tek u nadoknadi vremena, kada je Sergej Milinković-Savić glavom zahvatio jednu odbijenu lopti i sa oko sedam metara je poslao u desni ugao gola gostiju za konačnih 2:2.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke