Ovako je Anćeloti preporodio Real Madrid!

Autor: Milovan Longinov
petak 24.09.2021.
17:45
Izvor: Sportske.net

Italijan izvlači najbolje iz svoje ekipe.

EPA-EFE/Robert Perry
EPA-EFE/Robert Perry

Povezane vesti

Real Madrid je prošle sezone delovao kao uspavani lav, ali sada ga je probudiKarlo Anćeloti.

Real beleži sjajne rezultate na startu sezone, prvi je u La Ligi sa 16 od mogućih 18 bodova, a na startu Lige šampiona pobedio je Inter u gostima. 

Real je u sredu razbio Majorku rezultatom 6:1, što je bila najbolja predstava Madriđana ove sezone. Karlo Anćeloti je pred novu utakmicu sa Viljarealom otkrio male tajne uspeha svoje ekipe na startu sezone.

"Najveći napredak moderni fudbal je ostvario na fizičkom planu. Nivo inteziteta igre je ogroman. Igra je postala mnogo više vertikalna. Do sada najviše smo radili u fazi ofanzive, jer je tu ekipa imala problem prošle sezone i kada sam ja došao. Uspeli smo da se popravimo. Što se tiče defanzive, naša igra zavisi od našeg presinga. Alaba je odličan kada stojimo visoko, ali ako ne pritiskamo dobro, onda je visoko pozicioniranje veoma rizično i tada je potrebno stati u niži blok. Voleli bismo da uvek možemo da stojimo visoko, na centru, ali to nije uvek moguće", rekao je Anćeloti.

Jedan od najvažnijih šrafova, koji je to bio i kod Zinedina Zidana, a sada je još više jeste Karim Benzema. 

"On je kao vino, napreduje još više i sve je bolji kako je stariji. Karim mora da bude jedan od favorita za "Zlatnu loptu", zaslužio ju je u svojoj karijeri", rekao je Anćeloti.

Real dočekuje Viljareal u subotu u 21.00.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke