Ovako je levu stranu protiv Intera poslednji put preorao Geret Bejl - Kostić junak Juventusa!

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 06.11.2022.
22:38
Izvor: Sportske.net

Juve ne može bez srpskog motora.

EPA-EFE/Alessandro Di Marco
EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Povezane vesti

Fudbaleri Juventusa pobedili su Inter sa 2:0 (0:0) na "Alijanc stadionu" u derbiju 13. kola italijanske Serije A.

Nije ni ovog puta Juventus znatno odigrao bolje od svog protivnika, ali rezultat kazuje drugačije. Rezultat kazuje da tri boda ostaju u Torinu i to ponajviše zahvaljujući Filipu Kostiću. Pa, kada već nema Dušana Vlahovića, neki Srbin mora da spasava Juve...

Inter je imao odlične prilike na ovoj utakmici. Denzel Damfris je propustio kolosalnu u prvom poluvremenu kada je promašio zicer posle proigravanja Nikola Barele, da bi potom i šut Hakana Čalhanoglua vrhovima prstiju skinuo Vojček Ščensni.

Nedugo nakon toga, Inter je imao prekid, usledila je munjevita kontra preko Filipa Kostića koji je pretrčao gotovo čitav teren, proigrao Adrijena Rabioa, a Francuz prelepo matirao Onanu u 52. minutu.

Ubrzo je Juve još jednom postigao pogodak i to ponovo posle centaršuta Filipa Kostića, ovog puta iz kornera. Danilo se snašao u skoku i zatresao mrežu, ali nakon slavlja, sve je ubrzo splasnulo. Lopta je zakačila Brazilčevu ruku pre nego što je završila u golu.

Pravio je Kostić mnogo problema odbrani Intera po toj levoj strani, a savršenu partiju krunisao je još jednim maestralnim dodavanjem, sada za talentovanog Fađolija na drugoj stativi koji kao "mator" pogađa i oduševljava navijače ekipe iz Torina.


Izuzetno drugo poluvreme Filipa Kostića. Možda nije dao gol, ali je asistirao dva puta ili čak triput, ako uračunamo poništeni gol. Pitanje je da li je iko protiv Intera odigrao bolje po toj levoj strani još od čuvene predstave Gereta Bejla 2010. godine.

Imao je Juve još jednu sjajnu priliku u finišu kada je Federiko Kjeza izašao sam na Onanu, ali mu je čuvar mreže Intera skinuo tu priliku. No, bio je i ofsajd.

Juventus dospeva do pete pozicije na tabeli Serije A sa 25 poena, Inter je čak sedmi sa bodom manje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke