Ovako se ne napada titula - Saliba tragičar, odlični Bornmut za prvi poraz Arsenala!

Autor: Milovan Longinov
subota 19.10.2024.
20:25
Izvor: Sportske.net

Velika pobeda Bornmuta i poraz Arsenala u zao čas...

AP Photo/Kin Cheung
AP Photo/Kin Cheung

Povezane vesti

Fudbaleri Arsenala izgubili su u gostima od ekipe Bornmuta rezultatom 2:0 u osmom kolu Premijer lige. 

Arsenal je sat vremena igrao sa igračem manje, pošto je u 30. minutu isključen Saliba, a Bornmut je brojčanu prednost iskoristio golovima Kristija u 70. i Klajverta u 74. iz penala.

Arsenalov košmar počeo je i pre početka utakmice, pošto je Bukajo Saka bio van protokola zbog povrede, a Gabrijel Martineli je iz predostrožnosti takođe posle lakše povrede ostao na klupi.

Arsenal se mučio, pošto i dalje nema povređenog Martina Edegora, i gosti su bili prilično neuverljivi. Na sve to, u 30. minutu je direktan crveni karton dobio Vilijam Saliba.

Leandro Trosar je loše vratio loptu, Evanilson je krenuo sam na Raju, a Saliba ga oborio sa leđa. Iako mu je glavni arbitar prvo pokazao žuti karton, posle asistencije iz VAR sobe je promenio odluku i isključio Francuza. Mikel Arteta je odmah izveo Sterlinga i uveo Kiviora, ali Arsenal nije mogao da izdrži sat vremena sa igračem manje.

Bornmut je igrao fenomenalno, bez srljanja, strpljivo i nagrade su stigle u drugom poluvremenu. 

Istina, samo minut pre primljenog gola, Martineli je imao stopostotnu šansu u situaciji jedan na jedan u kojoj je bolji bio Kepa. 

U 70. minutu, Arsenalovim oružjem, iz prekida, domaći su postigli prelep gol. Posle kornera sa leve strane, Klajvert je istrčao na prvu stativu i potom samo prosledio povratnu do Kristija koji je zategao pod prečku za 1:0.

Sve je bilo gotovo posle devet minuta, Kivior je pogrešio, izgubio je loptu, opet je Evanilson išao sam na gol, ovaj put ga je oborio Raja i napravio penal. Odgovornost je preuzeo Džastin Klajvert, koji je posle asistencije i pogodio sa 11 metara za nedostižnih 2:0.

Arsenal nije imao snage da se vrati u meč, pa je tako Artetin tim upisao prvi poraz ove sezone, dok je Bornmut nastavio da niže dobre rezultate, sa 11 bodova sada je tačno na sredini tabele. 

Arsenal je sada u dodatnom problemu, jer sledi gostovanje Liverpulu i to bez suspendovanog Salibe...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke