Ovi timovi nemaju drugog izlaza sem pobede za vikend!

Autor: Milovan Longinov
subota 14.05.2022.
11:15
Izvor: Sportske.net

MORANJE!

EPA-EFE/FILIP SINGER
EPA-EFE/FILIP SINGER

Povezane vesti

Bliži nam se kraj sezone, pa je na nekim timovima pritisak sve veći. AdmiralBet je izdvojio klubove koji jednostavno moraju da pobede ovog vikenda.

1428 Union Berlin - Bochum 1 (1.45)

Priča je jasna, Union bi pobedom, bez obzira na ishod finala kupa gde je Lajpcig favorit protiv Frajburga pobedom otišao kao peti ili šesti u LE. Ove sezone "Gvozdeni Berlinci" su igrali u Ligi Konferencija, ako ne računamo par neuspešnih učešća u DDR u evrokupovima, ovo je njihova zlatna šansa. Daleko od toga da će se Bohum predati, ali motivacija domaćina je ogromna.

1432 Werder Bremen - Janh Regensburg 1 (1.24)

Šalke se vratio, Verder je blizu, potrebno je da pobede goste iz Regensburga i da zadrže drugo mesto ispred Hamburgera. Tako će se dva velika tima koja su ispala na čuđenje odmah vratiti, a Nemačka odahnuti. Jer, Grojter Firt je recimo pokazao da mu nije mesto u eliti, ispali su pre proleća. "Zeleni" nisu blistali ove sezone kod kuće, pritisak postoji (najbolji su gosti u ligi), ali kvalitetniji su od gostiju iz Regensburga...

1459 Hansa - Hamburger 2 (1.48)

Tri godine pakla u Cvajti za nekadašnjeg evropskog prvaka i jedan od najvećih nemačkih klubova. I četvrto mesto kao sudbina. Ako ne dobiju u Roštoku, opet bi mogli da ostanu bez baraža. Rekli smo već, svi žele HSV u ligi, "Dino" nedostaje eliti, verovatno bi ih u baražu čekao Štutgart. Darmštad ima isti broj bodova, verovatno će pobediti Paderborn, ali HSV bi trijumfom otišao u baraž zbog bolje gol razlike.

1817 Tondela - Boavista 1 (1.73)

Tondela ne može da stigne Aruku, ali ako pobedi Boavistu ne rizikuje ništa, ostaće ispred Moreirenšea i Boavište. Njih čeka i finale kupa, ali ovo je važnije, gosti iz Portoa su bezbedni, nije da će se baš potresti ako izgube. Auriverdes, odnosno zlatno-zeleni su poznati po onom čudu iz prošle decenije kada su tokom jeseni osvojili osam bodova i onda se spasli na neverovatan način 

5554 Leixoes - Casa Pia 2 (1.79)

Istorijski važan klub, Casa Pia će u elitu posle mnogo godina, osim u slučaju da trećeplasirani Šaveš dobije lidera Rio Ave. Dakle, idealna situacija za klub iz Lisabona, ma kako završi ishod derbija, oni su sa pobedom prvoligaši. Mogu i sa remijem, ako Šaveš ne dobije u Vilji do Konde. U slučaju da se to desi, Rio Ave koji je bio glavni favorit za povratak bi pao sa prvog na treće mesto, a takav rasplet je teško očekivati. No, da ne bi slušaka dešavanja sa ovog meča, Kasa Pia treba da dobije nezainteresovanog domaćina i da slavi...

1541 Ajaccio - Toulouse 1 (1.71) 

Duel drugog i prvog, poslednje kolo francuskog šampionata, ovde je pitanje hoće li se Tuluz koji se vratio u ligu truditi, Korzikanci imaju samo jedan izlaz za direktan plasman, da pobede. U suprotnom zavise od Oksera koji će verovatno pobediti Amijen. Mi ćemo ovde probati sa "kecom" jer nije da ne verujemo u poštenje "Ljubičastih", ali pritisak će na jugu ostrva biti strašan, Ažaksjo je uz Tuluz najbolji domaćin lige, primili su samo osam golova kod kuće ove sezone, miriše na nekih 1:0 i slavlje "Medveda" koji već sedam godina nisu bili među najboljim francuskim klubovima. 

5050 MTK - Debrecen 1 (1.81)

Može li MTK da se izvuče? Samo u jednom slučaju, da pobede, a da Honved izgubi u poslednjem kolu. I to je realno, jer nekadašnji armijski klub ide na gostovanje Puškaš Akademiji i teško će izvući bilo šta. Veće su šanse da MTK kod kuće savlada Debrecin koji je solidna ekipa, ali nema neke ambicije i završili su u sredini tabele. Zbog čega ne verujemo Honvedu? Najgori su gost u Ligi, a uz neprikosnoveni Ferencvaroš, Puškaš Akademija ne osvojila najviše bodova kod kuće i još može u ovom poslednjem kolu do drugog mesta. Rizično jeste, ali nekako verujemo da MTK neće ispasti.

1907 Willem II - Utrecht 1 (2.35)

Neće biti lako, ali bi domaćin u Tilburgu imao pobedom velike šanse da se spase ispadanja. Ako slave protiv Utrehta koji se priprema za plej-of pomeriće se sa 17. mesta, osim u slučaju da Sitard dobije u Najmegenu (domaći NEC pobedom igra baraž za Ligu konferencija) i da Sparta savlada Herakles. Ovakav ishod je veoma teško predvideti, ako Sitard ne pobedi, Viljem Drugi će ih preskočiti zbog gol razlike, ako Sparta izgubi spasili su se bez baraža. Ali, preduslov svega je pobeda, sa remijem ispadaju. Ohrabrenje je što mnogo bolje igraju kod kuće.

5085 Ross County - Dundee United x2 (1.62)

Dandi Junajted ima odličnu sezonu, igraće kvalifikacije za Ligu Konferencija, ali lakši put vodi sa četvrtog mesta. Potreban im je bod protiv Ros Kauntija koji nema nikakve šanse za Evropu, naravno računaju da će Madervel izgubiti od Seltika na promociji novog prvaka u Glazgovu. Ako gosti protiv šampiona uzmu bod, Dandi Junajtedu je potrebna pobeda. "Narandžasti" su poslednji put evropsko leto imali pre gotovo deceniju.

 

 

 

 

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke