Ovo će biti Kijezino veče, uvrede će izostati, ali emocije neće

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 22.12.2020.
10:14
Izvor: Sportske.net

Italijanski fudbaler prvi put protiv kluba koji ga je formirao.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Svojevremeno jedan od najuzbudljivijih okršaja u Seriji A između Juventusa i Fiorentine ove sezone neće imati uobičajene okvire, ali će biti poseban iz drugog razloga.

Duel 14. kola najjačeg italijanskog šampionata dva tima dočekuju sa potpuno različitih krajeva na tabeli, ali će njihov zajednički sadržalac biti Federiko Kijeza.

Jedan od najtalentovanijih italijanskih fudbalera je u finišu prelaznog roka stigao iz Firence u redove višestrukog šampiona na dvogodišnju pozajmicu uz uslovnu obavezu za otkup.

Ovaj potez čoveka koji je najmlađi fudbaler u istoriji Viole koji je stigao do 100. nastupa u Seriji A razbesnela je navijače kluba sa "Artemio Frankija".


Doskorašnji miljenik i lider tima koji je poslednjih sezona izgubio reputaciju jednog od vodećih u Italiji jednim potpisom je izbrisao sve ono što je godinama gradio.

baner

Da se igra sudbine poigrala sa vihornim momkom iz Đenove svedoči to da je upravo debitovao za Fiorentinu protiv "stare dame" u septembru 2016. godine.

Za četiri godine u klubu odigrao je 157 utakmica u svim takmičenjima postigavši 34 gola.

Sada će imati prvu priliku da se suoči sa klubom u koji je stigao kao 10-godišnjak u mlađe kategorije i biće interesantno videti hoće liga ga emocije savladati.

Bez obzira na što i inače u Torinu ne bi imao toliko naelektiranu publiku protiv sebe kao u Firenci, pozitivna okolnost za njega je što neće biti navijača.


Uvrede će izostati, ali verovatno ne i emocije.

Ovo će biti Federikovo veče!

baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mak-Juventino
Tuesday, 22.12.2020
14:41

Zasto uvrede ? Prerastao klub i zatrazio transfer ! Platili smo i vise nego sto vredi , da se ne lazemo ..