Ovo će razočarati Juventine? Revolucija sa Hrvatom na klupi?!

Autor: Boris Jovanović
subota 29.04.2023.
09:06
Izvor: Sportske.net

Da li je ovo najava "lou kost" Juventusa?

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Mediji u Italiji bave se Juventusom, ne samo sudbinom Vlahovića, već i rekonstrukcijom kompletnog tima. Juve čeka novog sportskog direktora, braća Elkan pripremaju velike promene, ulagaće se, bez obzira na ishod sezone, u mlade fudbalere, po mogućnosti Italijane.

Spominje se dosta imena tipa Fratezija iz Sasuola ili Šamake koji bi mogao da zauzme Vlahovićevo mesto. Iako je senka igrača kakav je bio pre povrede, Kjeza će biti ključ novog tima, a ove sezone šansu su dobili već Fađoli, Mireti, Sule, Iling Džunior, Barečea...

Najveća promena bi mogao da bude odlazak Maksa Alegrija.

Naime, sve su češće priče da, iako ga štiti jak ugovor, Juventus želi da isplati trofejnog trenera i okrene novi list. Mnogo je kritika na račun igre, ona za razliku od Alegrijevog mandata ne donosi trofeje. Juventus još uvek ima šansu u LE, ispali su iz kupa Italije, ako budu igrali kao protiv Intera u revanšu, protiv Sevilje nemaju šta da traže.

Rešenje na klupi?

Jasno da navijači priželjkuju Zidana, ali pitanje je budžeta, sigurno da legendarni Francuz traži pojačanja po meri, ali i ogromnu platu. Zbog toga je mnogo realnija varijanta Igor Tudor. On ima igračku prošlost u Juventusu, ali i trenersku, jer je bio pomoćnik Pirlu. Splićanin je dva puta bio na klupi Udinezea, spasio ih spadanja, radio je u Veroni, a iako su navijači bili protiv njega u Marseju, vodi ih ka Ligi Šampiona, plus igraju prilično atraktivno. 

Šta je sa timom, ko ostaje?

Kako stoje stvari, Di Marija i Rabio neće dobiti produžetak, Francuz traži mnogo novca, a verovatno ova sezona znači kraj za Kuadrada posle osam godina. Od igrača koji su na pozajmici, jedino Milik ima šanse da bude otkupljen od Marseja. Ostaju Perin, Bremer, Danilo, Gati, Kostić, Pogba (nemaju kome ni da ga prodaju) a videćemo šta će biti ako engleski timovi ne otkupe Kuluševskog, odnosno Zakariju, kao i Artura, to su problemi koje će rešavati novi direktor, najverovatnije Đuntoli iz Napolija, ili eventualno Masara koji je radio sa Maldinijem u Milanu i stvorio sa malim budžetom šampionski tim.

Sve u svemu, kada nema novca klub će morati da se dovija, kazna i dalje visi kao Damoklov mač nad glavom, preti i UEFA, FFP je problem, priča se da će Čeferin učiniti sve da se osveti "Bjankonerima", iako je Anjeli napustio klub...

Juventus sutra uveče igra u Bolonji, učiniće sve da prekine seriju poraza u šampionatu...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke