Ovo je jedini način da Premijer liga ima pet predstavnika u LŠ!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 20.05.2021.
12:04
Izvor: Sportske.net

Da li zvuči moguće?

Povezane vesti

Nakon što su odigrani mečevi 37. kola Premijer lige, stvari su jasnije, ali ne i potpuno.

Pisali smo već o tome da bi Lester i Totenhem u međusobnom duelu u poslednjem kolu mogli zajedno da budu najveći luzeri, ali je tu još jedna važna tema.

Da li Premijer liga ipak može da ima pet predstavnika naredne sezone u LŠ?

Može, i dalje, ali teško, a sve stvari u svojim rukama drži - Čelsi.

Prema novim pravilima, iako pobednici LŠ i LE imaju garantovano mesto i naredne sezone u Ligi šampiona, to ne znači da će svoje mesto "ustupiti" petoplasiranoj ekipi Premijer lige.

Dakle, kako su u finalu LŠ i LE tri engleska kluba, ako ih osvoje Siti i Junajted, koji su sigurno u top 4, ne može petoplasirani tim PL da ode u Ligu šampiona.

Jedini način da Premijer liga ima pet predstavnika jeste sledeći - da Čelsi osvoji Ligu šampiona, a da bude peti na tabeli!

Tako nešto je i dalje moguće, ali za to je potrebno da Čelsi NE POBEDI Aston Vilu u gostima, a da Lester i Liverpul POBEDE Totenhem i Kristal Palas.

U tom slučaju, sa po tri osvojena boda, Liverpul i Lester bi sa 69 zauzimali treće i četvrto mesto, koja vode u Ligu šampiona, Čelsi bi remijem sa Vilom imao 68, ali bi onda morao da pobedi Siti u finalu ako želi i naredne sezone da igra u eliti.

Koliko je to realan scenario? Da Čelsi ne pobedi Vilu, a da pobedi Siti u finalu LŠ, a da Lester pobedi Totenhem i naravno - Liverpul da pobedi Palas...

Rasplet je u nedelju od 17.00.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke