Ovo je optimizam, Barsa zna kako da stigne +16 Reala!

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 05.12.2021.
11:04
Izvor: Sportske.net

Da li će se istorija ponoviti?

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Šok terapija imenovanjem Ćavija Ernandeza za trenera Barselone još nije došla do izražaja, pa je katalonski tim nakon 15 kola u minusu od čak 16 bodova u odnosu na vodeći Real Madrid.

Barselona je u subotu uveče poražena na svom terenu od Betisa, dok je Real protutnjao San Sebastjanom i zahvaljujući Luki Joviću stigao do velike pobede.

Samo najveći pesimisti veruju da Barselona ove sezone može do titule, ali prošlost nas uči da su čuda moguća i upravo to bi trebalo da drži Ćavijeve izabranike u životu.

Jutro nakon četvrtog poraza u ligi, katalonski Sport podseća na sezonu 2003/2004 kada je Barselona pod vođstvom Franka Rajkarda nakon 18 kola takođe bila u debelom zaostatku, a onda završila kao prva sa dva boda više od najvećeg rivala.

Bila je to bravurozni drugi deo sezone Barselone, koja je u poslednjih 17 utakmica ostvarila isto toliko pobeda, dok je Real sve redom gubio u završnih pet mečeva.

Još jedna sličnost je ta što je te sezone Đoan Laporta imao debitantsku godinu na čelu Barselone, a takav je slučaj i sada u njegovom drugom mandatu.

Tada je Španac angažovao nekada legendarnog igrača Milana i reprezentacije Holandije, a u timu je imao zvezde poput Ronaldinja, Rafe Markeza, Eta, Deka, Žilija, Beletija, Larsona i drugih.

Te sezone je i Ćavi bio u timu, koji je u 86. minutu El Klasika doneo pobedu protiv Real Madrida.

Sve podseća na tu sezonu, hoće li se istorija ponoviti?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kombinator
Sunday, 05.12.2021
14:30

Nece se to desiti, ovaj fudbal danas nema veze sa onim pre 15 i vise god