Ovo je takmičenje Reala, ovo je era Karima Benzeme, Parižani na kolenima!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 09.03.2022.
22:53
Izvor: Sportske.net

Večeras smo i zvanično dobili dva učesnika četvrtfinala Lige šampiona.

EPA-EFE/Juanjo Martin
EPA-EFE/Juanjo Martin

Povezane vesti

Fudbaleri Real Madrida napravili su podvig i savladali Pari Sen Žermen rezultatom 3:1, a najzaslužniji za to bio je neverovatni Karim Benzema.

Sve je "mirisalo" na prolaz Parižana koji su propustili nekoliko ozbiljnih prilika, da bi nakon toga i poveli u 39. minutu golom Kilijana Mbapea.

Nije to bilo sve od napadača francuske ekipe, on je pogodio i na početku drugog dela i to na veoma lep način, ali je gol poništen zbog ofsajda.

A onda je na scenu stupio Karim Benzema.

Kapiten "kraljevića" iskoristio je veliku grešku odbrane i izjednačio rezultat u 61. minutu, ubrzo nakon toga on je postigao još dva gola.

Igrao se 76. minut kada je Modrić proigrao Benzemu koji se vrhunski snašao u kaznenom prostoru i zakucao loptu u mrežu.

Dva minuta kasnije, lopta je stigla do Francuza koji je iz prve pogodio gol.Pari Sen Žermen nakon toga nije mogao da se vrati u meč.

Na drugom meču bilo je mnogo manje uzbuđenja.

Mančester siti je već u prvoj utakmici u Lisabonu praktično obezbedio prolaz posle pobede od 5:0 nad Sportingom, ovoga puta na Ostrvu nije bilo golova.

"Građani" su propustili nekoliko izglednih prilika preko Sterlinga, da bi početkom drugog poluvremena pogodak Gabrijela Žezusa bio poništen zbog ofsajda.

Usledio je nešto mirniji period igre, pa su "građani" samo rutinski priveli posao kraju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke