Ovo je tim novi tim Barse koji "zaključava" Mesija u Barseloni do kraja?!

Autor: Milovan Longinov
subota 27.02.2021.
08:19
Izvor: Sportske.net

Oni drže ključ Mesijevog opstanka! Da li će biti dovoljno?

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Lionel Mesi još uvek nije doneo odluku o nastavku karijere, a tome je danas posebnu pažnju posvetila madridska Marka.

Mesi se nalazi na naslovnici ovog lista uz pitanje - šta će biti ako na kraju Leo ostane?

Argentinac je letos želeo više nego ikada da napusti klub, ali su se u međuvremenu stvari promenile - Hosep  Marija Bartomeu je otišao, na pragu su izbori, a Đoan Laporta sa kojim je Mesi imao odličan odnos je glavni kandidat da pobedi.

Upravo je on prvi preduslov da Mesi razmisli o ostanku, jer ne želi da sarađuje sa Viktorom Fontom, a naročito ne sa Tonijem Freiksom koji je Bartomeuov čovek. 

Ako Laporta pobedi, to neće biti dovoljno, jer se Marka poziva na izvore bliske igraču, koji i dalje veruju da Leo razmatra da ostane pod određenim uslovima. Naravno, to je sportski projekat, odnosno pojačanja.

Serhio Aguero je prvi na listi, veliki je Mesijev prijatelj, ali pre svega Barsi je neophodan igrač koji donosi golove, a to upravo jeste "desetka" Sitija. Agueru ističe ugovor, ako Leo ostane, nema dileme da će Aguero hteti da dođe u Barselonu da joj pruži poslednje najbolje godine karijere.

Drugi je Žoržinjo Vajnaldum, reklo bi se neophodno pojačanje nakon što je Miralem Pjanić razočarao, a Serhio Buskets opet daleko ispod svog nivoa. Barsa će morati da dovede veznog igrača koji može da igra u dva smera, ali kako katalonski klub nema novca, besplatni Holanđanin se nameće kao logično rešenje.

Goruće pitanje biće pozicija štopera, Erik Garsija sigurno dolazi kao slobodan, ali svi veruju da će Barsa dovesti još jednog, jer će i Samjuel Umtiti i Klemen Lengle biti na transfer listi. Žil Kunde je preskup, baš kao i Matijs de Liht, a mnogi veruju da će Pau Tores biti idealno rešenje, naročito ako dođe Ćavi Ernandes na klupu. Štoperski kvartet - Arauho, Pike, Pau Tores i Erik Garsija zaista zvuči snažno. 

Izvesno je da će Barsa pokušati da dovede konačno adekvatnu zamenu za Đordija Albu, a da će prva meta biti Hose Gaja, iz Valensije, koji je po karakteristikama idealan za katalonski tim. Nažalost, Alaba je nerealno rešenje, jer traži ogromna primanja i trenutno je bliži Real Madridu.

Barsa neće imati novca za skupocena pojačanja, Erlig Haland će  sigurno biti meta i to realna ako pobedi Đoan Laporta, koji je blizak sa Minom Rajolom. Ipak, prelazno rešenje je Aguero, jer Norvežanin neće moći da ode pre leta 2022. godine, što su i poručili iz Borusije Dortmund.

Dakle, da li će biti dovoljno da Mesi ostane, ako Barsa bude imala ovakav tim:


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke