Ovo je Totenhemov veliki letnji plan - Čvrstina, brzina, kreativnost i romantika

Autor: Lazar Nikolić
subota 23.04.2022.
08:45
Izvor: Sportske.net

Konteu su potrebna šestorica.

Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Povezane vesti

Antonio Konte i Totenhem spremili su spisak želja za letnji prelazni rok. Na ovom spisku nalaze se deset imena na šest različitih pozicija. 

Želja "pevaca" je da se ozbiljnije umešaju u borbu za šamponsku titulu, i sam Antonio Konte kroz čitavu karijeru "ne priznaje" ništa manje od toga. Pomoćnik u izgradnji tima biće mu Fabio Paratići koji se u ovoj ulozi proslavio u Juventusu.

Svaka kuća se gradi od temelja, tako će Totenhem početi od Sema Džonstona, njemu je namenjena uloga rezerve Ugu Ljorisu, barem na startu sezone. Džonston je bio odličan prošle sezone u kojoj je briljirao iako je njegov Vest Bromvič ispao iz Premijer lige. Nesporna je njegova želja da dođe kod Kontea i bori se sa iskusnim Ljorisom za svoje mesto u timu.

Dva su kandidata na "audiciji" za desnog beka, prvi je Torinov Vilfred Singo, a drugi Džed Spens iz Notingem Foresta. Mladi Singo ima sjajnu sezonu iza sebe u dresu "granate", 21-godišnjak iz Obale Slonovače etablirao se kao jedan od najboljih bekova u Seriji A, dok je Spens pažnju na sebe skrenuo odličnim izdanjima u FA kupu, njegov Forest napravio je nekoliko iznenađenje, izbacivši između ostalih i Mančester junajted. Da bi se stvorili uslovi za dolazak jednog od ove dvojice Totenhem će prvo morati da proda Emersona Rojala za kojeg su već stizale ponude, najkonkretnija od strane Atletiko Madrida.

Najteži zadatak Paratići i Konte imaće da ubede maestralnog brazilskog štopera Bremera, igrača Torina, da u "moru" ponuda izabere upravo Totenhem. Malo ko nije oduševljen Bremerovim nastupima u Seriji A ove sezone, tako da je verovatnoća za dolazak 25-godišnjaka mala, ali će klub iz Londona pokušati da ga dovede.

Prva opcija za mesto centralnog veznog je Lesterov Juri Tilemans. On će gotovo izvesno napustiti "King pauer" stadion ovog leta, a da li će mu sledeća destinacija biti sever Londona, veliko je pitanje, jer se za njegove usluge interesuju i drugi veliki klubovi u Engleskoj, pre svih Junajted i Arsenal. Druga varijanta jeste dolazak Kalvina Filipsa iz Lidsa, kao i u slučaju Tilemansa i za njima je velika potražnja, pa ćemo videti šta mogu da učine Konte i Paratići.

Romantični povratak Kristijana Eriksena u redove "pevaca" spominje se već neko vreme. Navijači bi bili oduševljeni njegovim povratkom, a Danac je sjajnim partijama u Brentfordu pokazao da je zdravstevene probleme ostavio iza sebe i da bi ponovo mogao da bude velika snaga Totenhema. Kao alternativa za Eriksena spominje se Čeh Antonio Barak iz Verone.

Što se ofanzivaca tiče na listi su dvojica baš zvučnih imena. Nikolo Zaniolo iz Rome i Realov Marko Asensio. Kvalitet Nikola Zaniola je nesporan, jedan od najboljih mladih fudbalera u Italiji ove sezone nije baš blistao u Romi kod Žozea Murinja, ali je pred 22-godišnjakom sigurno sjajna karijera. On bi u London trebalo da donese lucidnost  i ono najvažnije golove i asistencije. Marko Asensio je već u pregovorima sa Arsenalom i Milanom, ali se "pevci" nadaju da će oni propasti pa da oni dođu na red i pokušaju.

Sigurno je da svi igrači sa "spiska želja" imaju kvalitet za Totenhem i borbu za vrh Premijer lige, ali je veliko pitanje koga može sebi da priušti Danijel Levi, vlasnik kluba, koji se do sada nije pokazao kao "lak na novčaniku", sa druge strane Konte neće trpeti prosek.

Danas se nastavlja engleska Premijer liga, klubovi vode odlučujuće bitke za titulu, Evropu i opstanak. AdmiralBet je za vas pripremio odličnu ponudu i još bolje kvote. Totenhem gostuje Brentfordu u meču koji im može značiti i plasman u Ligu šampiona, zato je "dvojka" najbolja opcija,a plaća se jako dobro.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke