Ovo Juve ne pamti, dugovi došli na naplatu, pola tima na prodaju?!

Autor: Boris Jovanović
subota 03.04.2021.
09:34
Izvor: Sportske.net

Šta očekivati u situaciji kada ne mogu da izvedu isti trik kao prošle sezone?

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Prošle godine Juventus je uspeo da ublaži efekte pandemije, na inicijativu "senatora" Bufona i Kjelinija igrači su smanjili plate, ali i pristali da im se stipendije isplaćuju naknadno kroz ovogodišnje plate. To je klubu uštedelo oko 90 miliona evra, ali pravi efekti krize tek će se osetiti.

Jer, stvari su došle na naplatu. Naime, u ovom trenutku klub je u još većim problema, ispadanje u osmini finala Lige šampiona ih je dodatno finansijski uzdrmalo, pa se klub nalazi u ogromnom problemu. 

Klub ponovo traži od igrača isto, da smanje plate, a da se jedan deo obaveza iz marta, aprila i dva naredna meseca, maja i juna prenese u narednu sezonu.

No, pitanje je hoće li igrači ovaj put popustiti tim pre što Bufon koji je najavio odlazak i Kjelini koji bi mogao da se oprosti ne žele da se mešaju u stvari koje će se odraziti na sledeću sezonu.



Juventus je sada u istoj situaciji kao Inter, ako ne odloži plaćanje, do juna će morati da prodaju igrače u vrednosti od 100 miliona kako bi ostali solventni. Jasno, Anjelijevi mogu da nađu način, ali klub je u ogromnim dugovima i kompanija prema tvrđenju "Korijere delo Sport" traži da troškovi budu smanjeni.

Da li to znači odlazak Ronalda?

Najverovatnije ne, ali gotovo je sigurno da su na prodaju Dibala, Bernadeski, Remzi, Rabio, teško da će biti otkupljen Morata. Jasno, sve ovo bi trebalo da se desi u junu, pa je manevarski prostor prilično sužen.

I što se tiče pojačanja, klub mora da štedi, prilično je neverovatno videti dolazak Pogbe s obzirom na njegovu platu, ili kupovinu Auara koji želi u Juve, pa sada već izvestan gubitak titule u kombinaciji sa finansijskim problemima, klub ne pamti u poslednjih desetak godina dominacije u Seriji A.

Ali, tome je izgleda došao kraj...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke