Ovo može samo Inter, skudeto, pa razlaz?!

Autor: Boris Jovanović
petak 02.04.2021.
09:01
Izvor: Sportske.net

Klub u veoma teškoj situaciji, van terena!

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Inter u narednih devet dana može da završi posao. Naime, posle gostovanja u Bolonji, sledi odloženi meč sa Sasuolom, pa onda na San Siro stiže Kaljari.

Ako uzmu devet bodova u tim mečevima, čini se da će na gostovanje Juventusu stići već kao šampioni, ne možda matematički, ali praktično će prednost biti prevelika. Konteu se žuri da što pre završi sezonu, vrati posle deceniju "Skudeto" na "Meacu".

Ali, ne bi bili Inter kad se ne bi nešto dešavalo što kvari slavlje.

Naime, priča se da klub zbog problema sa finansijama, nemogućnosti ili prevelikih apetita Kineza kada je prodaja u pitanju praktično posluje pod senkom ogromnih gubitaka, a da je istekao novi rok za plate igračima, ukupno su u poslednjih pola godine primili dve plate.

Te teškoće se ne odražavaju na teren, ali kako piše "Korijere delo Sport", moraju da prodaju najmanje dvojicu igrača i do kraja juna, dakle nakon završetka prvenstva prikupe više od 100 miliona evra.

Igrač sa najvećom cenom je svakako Lukaku, koga žele veliki engleski klubovi, ali se pominje i PSŽ. No, Belgijanac je papren, 130 miliona evra i to neće platiti niko.

Inter će verovatno pokušati da odmah proda Slovaka Škrinjara koji je bio na meti Totenhema i van startne postave, ali je sada vratio formu, kao i Marsela Brozovića koga takođe žele u PL.

Uz pomenutu dvojicu, klub će na brzinu probati da se oslobodi Vidala, odlaze Ranokija posle decenije, Kolarov, Ešli Jang, neće biti otkupljen ni Sarmijan. Uz to na prodaju je Vesino, a nadaju se da bi Aleksis Sančez mogao da prihvati neku ponudu iz MLS. Cilj je da se troškovi smanje, igrači koji su na pozajmicama poput Žoao Marija, Naingolana, Dalberta, Lazarija, prodaju ili ponovo pošalju na pozajmice.

Tako bi klub dobio neki prostor za manevar, u suprotnom suočavaju se sa letom prepunim neizvesnosti...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke