Ovo samo KAN može da ponudi - Obala Slonovače od 100 života ide u polufinale golom u 120. minutu!

Autor: Nemanja Janošev
subota 03.02.2024.
20:44
Izvor: Sportske.net

Kakav turnir!

CAF
CAF

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Obale Slonovače plasirala se u polufinale Kupa afričkih nacija pošto su posle produžetaka savladali Mali sa 2:1.

Svašta je proživeo i preživeo domaćin na turniru. Jedva su prošli u nokaut fazu , kao najlošiji trećeplasirani tim iz grupa, smenili su selektora, izbacili branioca trofeja Senegal posle penala i onda na krcatom stadionu „De Paiš“ u Buakeu išli na neugodni Mali.

Mali, koji je igrao vrlo zapažen turnir za razliku od svog današnjeg rivala. Samo 16 minuta proteklo je od početka, Kosunu je načinio penal, a isti je promašio Adama Traore. Ne previše jak i precizan udarac, ali Fofana je odlično procenio gde će lopta ići i jednom rukom skinuo vrhunsku priliku za Mali.

Potom se na stadionu pojavljuje zebnja jer Kosunu biva žrtva greške Serija na sredini terena i pravi prekršaj za drugi žuti karton u 43. minutu usled čega Obala Slonovače ostaje sa igračem manje.

Nije bilo velikih situacija za gol nakon toga, domaćin se fokusirao na odbranu sopstvenog gola, ali su isto tako uveli i svog džokera Sebastijana Alea. U 71. minutu, Nene je izgradio poziciju sa distance i onda poslao precizan udarac u suprotan ugao gola Fofane za vođstvo Malija. Predivan gol. Nema Obala Slonovače tečnu igru na ovom turniru, ali sreća ih nekako gleda. Pokušavali su preko prekida da ugroze protivnika, uspevali u tome, ali slavlje su dočekali tek u 90. minutu kada je Adingra posle prodora sa desnog krila utrčao u sredinu, ostavio loptu za Seka Fofanu čiji udarac rikošetira, vraća se Adingri, a ovaj šalje loptu u mrežu za erupciju na „De Paišu“.

Novi produžeci, koji su počeli ohrabrujuće prečkom Alea. Pretili su domaći, ne kolosalnim situacijama, ali su imali dobre napade. I taman kada je delovalo da ćemo videti nove penale, prekid u 120. minutu, novi udarac Seka Fofane van kaznenog prostora, loptu je petom dokačio Dijakite i ona je završila u mreži. Potpuno neverovatan scenario, toliko da čak ni sam strelac gola nije mogao da veruje šta se desilo.


Obala Slonovače će među četiri najbolja tima na kontinentu i igraće protiv DR Konga za plasman u finale.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke