Ovo se ne kupuje novcem, veličanstven oproštaj Di Marije! Mbapeov het-trik ostao u senci!

Autor: Darko Mitrović
subota 21.05.2022.
22:56
Izvor: Sportske.net

Završena je sezona u Ligi 1, poznat konačan rasplet.

Beta/AP Photo/Michel Spingler
Beta/AP Photo/Michel Spingler

Povezane vesti

U danu kada je ozvaničeno da je Kilijan Mbape dogovorio nastavak saradnje sa Pari Sen Žermenom, šampion Francuske je večeras na svom terenu deklasirao Mec sa 5:0 i poslao večerašnjeg rivala u drugu ligu.

Mbape je potpis novog ugovora pod fantastičnim uslovima obeležio het-trikom u ovom susretu, postigao je prvi. drugi i četvrti gol, u međuvremenu je mrežu gostiju zatresao i Nejmar, a konačnih 5:0 postavio je Di Marija i zasenio sve što se do tog trenutka dešavalo na terenu.

Njemu je ovo bio oproštajni meč na Parku priončeva u dresu Pari Sen Žermena i posle postignutog gola bilo mu je teško da sakrije emocije. Bilo je suza koje su bile još jače kada su navijači počeli da ga ispraćaju ovacijama, a prilikom izlaska iz igre saigrači su mu napravili špalir.

Te dirljive scene možete da pogledate OVDE, i ovo je najbolja potvrda kakav je trag Anhel Di Marija ostavio prethodnih godina u Pari Sen Žermenu.

Kada su u pitanju ostali mečevi, vicešampion je Marsej koji je večeras na svom terenu ubedljivo savladao ekipu Strazbura sa 4:0, a Monako je pao na treće mesto remijem na gostovanju Lansu - 2:2. Do poslednjih trenutaka nadoknade vremena Monako je imao vođstvo, ali je dozvolio domaćinu da izjednači, pa će Marsej direktno u Ligu šampiona, a Monako mora u kvalifikacije.

Ren će u Ligu Evrope kao četvrtoplasirani posle remija na gostovanju Lilu (2:2). Nica je završila na petom mestu i igraće u kvalifikacijama za LE posle pobede nad Remsom u gostima od 3:2.

Na dnu, Mec i Bordo ispadaju, a Sent Etjen će posle večerašnjegf remija sa Nantom (1:1) morati u baraž, gde će se za opstanak boriti protiv Oksera.

Liga 1, 38. kolo:

Anže - Monpelje 2:0
Brest - Bordo 2:4
Klermon - Lion 1:2
Lens - Monako 2:2
Lil - Ren 2:2
Lorijen - Troa 1:1
Marsej - Strazbur 4:0
Nant - Sent Etjen 1:1
PSŽ - Mec 5:0
Rems - Nica 2:3

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke