Ovo zvuči surovo, gazda rekao svoje, svi odlaze iz Intera?!

Autor: Boris Jovanović
subota 08.05.2021.
09:26
Izvor: Sportske.net

Igrači ne pristaju, kao ni treneri i direktori. Predlozi predsednika Žanga naišli na otpor, navijači u neverici...

AP Photo/Luca Bruno, File
AP Photo/Luca Bruno, File

Povezane vesti

Nema mira u Interu.

Naime, "Korijere delo Sport" piše da postoji realna opasnost da čelnici, kao i Konte, napuste klub nakon neverovatne sezone.

Problem su finansije.

Naime, njima će Stiven Žang predočiti ekonomsku situaciju kluba koja je loša, Kinezi su morali da uzmu pozajmicu od 250 miliona kako bi finansirali tekuće poslovanje i isplatili zaostale dugove.

Naime, predsednik kluba se sprema da čelnicima saopšte da će sledeća sezona biti sezona krvi i suza, odnosno da će morati da se odreknu nekih igrača, smanje troškove i prihvate novu realnost.

Ovo već zvuči zlokobno, list piše da nije sigurno da će se, pre svih, Konte povinovati novim pravilima, ali i da postoji mogućnost da u paketu sa trenerom odu i Marota i Ausilio, direktori kluba. I oni, kao i trener imaju ugovor još sezonu, čekaju sastanak sa predsednikom, videćemo šta će biti ishod. 

Ovo bi bio ogroman udarac za Inter, Kinezi bi morali da traže nove ljude u sportskom sektoru koji bi kasnije izabrali trenera.

Konte želi da ostane, ali u klubu koji ima ambicije i koji neće prodavati, ako već ne može da kupuje. Samo, u ovom trenutku to niko ne može da mu garantuje, priča se da novi italijanski šampion mora da proda najmanje jednu zvezdu sa visokim primanjima, juče je pominjan Eriksen.

Navodno su i igrači odbili predlog da se okreknu dela plata, to je trebalo da bude smanjenje od 15% što bi uštedelo oko 35 miliona klubu. Problem je i što Vidal i Sančez imaju ugovore, neće otići bez odštete, njihove velike plate su kamen oko vrata Interu, nisu pokazali puno, ali Čileanci ne žele da odu...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke