Ozvaničena trenerska bomba kao grom iz vedra neba - Emeri i zvanično ponovo u PL!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 24.10.2022.
21:13
Izvor: Sportske.net

Potvrđeno je!

EPA-EFE/Domenech Castello
EPA-EFE/Domenech Castello

Povezane vesti

Fudbalski klub Viljareal potvrdio večeras raskid saradnje sa Unajom Emerijem, a ubrzo je njegov dolazak potvrdila i Aston Vila!

Samo nekoliko sati pošto  se pojavila informacija da će preći u Aston Vilu, Emeri i Viljareal su sporazumno raskinuli saradnju. 

Viljareal je u zvaničnom saopštenju potvrdio da je Emeri danas izrazio želju za raskidom saradnje, a da je španski klub to i prihvatio posle istorijskih uspeha.

Viljareal je sa Emerijem osvojio prvi evropski trofej, Ligu Evrope u sezoni 2020/21, pobedom nad Mančester junajtedom u finalu, a u svojoj drugoj je stigao čak do polufinala Lige šampiona. 

Ipak, Aston Vila je odlučila danas da akitivira njegovu klauzulu od šest miliona evra, što je verovatno pozadina raskida saradnje sa "žutom podmornicom". 

Emerija u Birmingemu čeka čak petogodišnji ugovor i plata od sedam miliona evra, nije mogao da odbije.

Podsetimo, on se na ovaj način vraća na Ostrvo gde je predvodio Arsenal, ali se nije proslavio od leta 2018. do novembra  2019. godine. 

Ubrzo nakon Viljareala, i Aston Vila je potvrdila dolazak Emerija, što znači da će PL zaista biti još zanimljivija...

Emeri ima ogromnu iskustvo i preko 900 mečeva kao trener sa Almerijom, Valensijom, Seviljom, moskovskom Lokomotivom, Pari Sen Žermenom, Arsenalom i Viljarealom...


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke