Hajduk poražen u Kazahstanu, Jovančić i Tošić pogurali Tobol

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 29.07.2021.
19:32
Izvor: Sportske.net

Kazahstanci idu dalje.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Fudbaleri kazahstanskog Tobola plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija pošto su na svom terenu nakon produžetaka pobedili splitski Hajduk sa 4:1 (u regularnom delu 3:1), i tako nadoknadili dva gola minusa iz prvog duela u Hrvatskoj.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Dušan Jovančić postigao je vodeći gol za kazahstanski Tobol u 56. minutu revanš meča 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv splitskog Hajduka.

Splićani su otputovali u Kazahstan sa dva gola prednosti, ali je Jovančić u 56. minutu ne toliko jakim udarcem iz daljine prevario odbranu hrvatskog tima.

Samo pet minuta kasnije Tobol je postigao novi gol, a asistent Igoru Sergejevu bio je Zoran Tošića ruski fudbaler je ponovo pogodio šest minuta kasnije nagoveštaj overe plasmana u poslednje kolo.

Splićani ipak nisu bili potpuno utučeni pošto su do gola vrednog produžetka stigli golom Emira Sahitija u četvrtom minutu nadoknade vremena.

Meč je otišao u produžetke i delovalo je da će otići u penala, ali je snove Hajduku srušio Aškat Tagibergen u 118. minutu.

Tobol će tako u pretposlednjem kolu za plasman u Ligu konferencija igrati protiv boljeg iz meča Žiline i Apolona, a slovački tim je slavio u prvom duelu sa ubedljivih 3:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke