"Paklena" noć u Splitu - 51 osoba uhapšena

Autor: Filip Rodic
četvrtak 04.04.2024.
10:45
Izvor: Sportske.net

Opšti haos.

BETA/HINA
BETA/HINA

Povezane vesti

Hrvatska policija je u sredu uveče privela ukupno 51 osobu zbog incidenata izazvaninh od strane navijača Hajduka na "Poljudu" i u okolini stadiona posle duela sa zagrebačkim Dinamom.

Dinamo je pobedio u Splitu 1:0 u polufinalu Kupa Hrvatske, nakon čega su pripadnici "Torcide" izleteli na teren sa naemrom napada igrača i anvijača rivalskog tabora.

U kasnijem saopštenju policije navedeno je da su navijačke grupe napdale policiju na ulicama Splita, bacavši flaše, kamenje i "bengalke".

"U ovom trenutku tri policijska službenika zatražila su lekarsku pomoć i prevezeni su u splitsku bolnicu. Oštećeno je i jedno službeno vozilo", navodi se saopštenju.

U neredima je zapaljen i veći broj kontejnera, zbog čega su angažovani vatrogasci koji su uz potporu policije gasili podmetnute požare.

Oko 22:30 sati stanje se smirilo, a tokom noći policijski službenici nastavili su nadzor javnih površina kako bi preventivno delovali na moguće ponovno okupljanje nasilnih osoba.

Policija je ispratila gostujuću ekipu i navijače kako bi sprečila moguće napade i navijačke sukobe, dodaje se u saopštenju splitske policije.

Takođe, navodi se i da su policijski službenici bili uz vatrogasce tokom intervencija da bi izbegli mogućnost da i oni budu napadnuti. 

Trojica policajaca tražila je lekarsku pomoć.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke