Pala je Barsa, pao je i Real, čudesni Bilbao zasluženo u polufinalu Kupa kralja!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 03.02.2022.
23:28
Izvor: Sportske.net

"San Mames" je tvrđava.

EPA-EFE/Luis Tejido
EPA-EFE/Luis Tejido

Povezane vesti

Atletik Bilbao je pobedio i Real Madrid rezultatom 1:0 i plasirao se u polufinale Kupa kralja! 

Nakon što je u osmini finala nadigrao Barsu, Bilbao je i večeras ušao neverovatno dobro i samouvereno i odličnu igru krunisao je golom Berengera u 89. minutu.

Bilbao je dominirao, stvarao šanse, što je pokazala i statistika od 6:0 u šutevima ka golu posle pola sata igre. Dani Garsija je oprobao sa distance, Kurtoa je paradom sačuvao svoju mrežu, da bi se potom istakao i Militao koji je u poslednjem trenutku uklizao ispred napadača domaće ekipe i tako sprečio čist zicer. 

Ipak, sve je pošlo po zlu za Marselinov tim kada je do tog trenutka najbolji akter meča - Niko Vilijams morao da napusti meč zbog povrede zadnje lože. 

U drugom poluvremenu Bilbao je nastavio da dominira, ali ni blizu kao sa Vilijamsom na terenu. Kurtoa je  ponovo spašavao Real, posle prekida, skinuo je sa glave loptu Injigu Martinezu. 

Karlo Anćeloti je dodatno iznenadio kada je odlučio da prvog iz igre izvede Vinisijusa Žuniora, verovatno zbog toga što je prekjuče igrao 60 minuta za Brazil, pa nije želeo da rizikuje povredu. Njega je zamenio Isko, potom je u poslednjih 15 minuta i Kamavinga zamenio Krosa. 

Real je jedinu šansu imao u 81. minutu kada je Kasemiro iznenada izašao sam pred golmana, ali mu je gađao u noge.

I onda, trenutak kada je eksplodirao "San Mames", u 89. minutu Kasemiro je pogrešio, dodao loptu u noge rivalu, Garsija je odmah proigrao Berengera, a ovaj maestralno pogodio malu mrežu za 1:0

U poslednjim trenucima meča Isko je imao najbolju šansu za Real, izbegao je ofsajd zamku, ali je šutirao pored stative.

Atletik je zasluženo u polufinalu, gde su još i Betis, Valensija i Rajo Valjekano.

Inače, za kraj, treba istaći da naš Luka Jović ni večeras  nije dobio šansu da zaigra, iako nije bilo Benzeme, a nije čak ni ušao sa klupe, jer su jedine izmene bili Isko i Kamavinga.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke