Pala odluka oko Manćinija i Kjelinija, šta će učiniti Juventus?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 28.03.2022.
10:11
Izvor: Sportske.net

Izgleda da su stvari poznate...

EPA-EFE/ETTORE FERRARI
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Povezane vesti

Đorđo Kjelini je završio, tačnije njegova velika karijera u Italiji je na samom kraju, mada bi oproštaj mogao da bude sudar sa šampionom Južne Amerike Argentinom u junu.

Ono što je međutim izvesno je da će napustiti Juventus, makar kao igrač. Naime, protiv Intera u subotu nosiće 553. put dres Juventusa, a ovo bi mogao da bude njegov poslednji "Derbi Italije" ako se timovi ne sastanu u finalu kupa.

Za sada Kjelini ima dve opcije na kraju sezone, jedna je da ode u MLS i tamo završi karijeru, što ga privlači. On odlično za razliku od većine italijanskih igrača govori engleski, pa ni sa te strane ne bi imao problem da se prilagodi. Uz to, nikada nije igrao van Serije A, pa je ovo prilika da se okuša.

Drugi ishod bi bio kraj karijere u junu, posle čega bi preuzeo neku od uloga u Juventusu. Kjelini bi, s obzirom na završen fakultet (ekonomiju i biznis) bio od koristi u administrativnom delu, a mnogi veruju da bi baš legendarni kapiten u budućnosti mogao da preuzme predsedničku funkciju.

Ko će ga zameniti u timu?

Prvi izbor je Antonio Ridiger sa kojim je Juventus blizu dogovora, ali nije još gotovo kako su mediji objavili, a Federiko Gati mladi igrač koji se kali u Frozinoneu je spreman da obuče dres Juventusa. 

U svakom slučaju novi komandant odbrane je Matijs DeLiht, a naredne sezone ostaće i Bonući i eventualno Rugani koji pregovara oko novog ugovora. 

Inače, Italija sutra igra protiv Turaka, jedan od  prijateljskih utakmica na programu u utorak, admiralbet.rs ima najbolju ponudu.

Recimo i da će po svemu sudeći Manćini ostati na klupi, ima ugovor do 2026. još dva ciklusa, potpisan je neposredno pre EP koje je osvojio sa "Azurima". Zaista niko nije očekivao da evropski šampion propusti još jedan Mundijal, ali to je realnost, pa Italijanima ostaje da se spremaju za odbranu evropske titule...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke