Palas opet "penicilin" za Arsenal, Vijera ispustio pobedu, Lakazet heroj!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 18.10.2021.
22:58
Izvor: Sportske.net

Palas ispustio pobedu.

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Fudbaleri Arsenala remizirali su na svom stadionu sa Kristal Palasom rezultatom 2:2 (1:0) u poslednjem meču osmog kola Premijer lige. 

Arsenal je poveo golom Obamejanga već u osmom minutu, ali je Kristal Palas preokrenuo preko Bentekea u 50. i Eduara u 73. minutu. Ipak, u poslednjim trenucima meča Lakazet je postavio konačnih 2:2. 

Ono što je najzanimljivije, oba gola Kristal Palasa pala su nakon što je Palas ukrao lopte zadnjih veznih Arsenala - Tomasa Partija i Lakonge. Baš na toj poziciji svojevremeno je menadžer Palasa Patrik Vijera bio jedan od najboljih u istoriji fudbala i Premijer lige. 

No, Arsenal je bolje otvorio meč i kada je Obamejang pogodio posle Pepeovog šuta, delovalo je da će ovo biti lepo veče na "Emiratima". 

Ipak, Palas je i u prvom poluvremenu najavio da će se boriti do kraja, Remsdejl je sa tri odlične intervencije sačuvao prednost Arsenalu. U finišu prvog poluvremena treba istaći i strašan udarac MekArtura koji je povredio Saku i na poluvremenu ga ostavio u svlačionici, a igrač Palasa dobio je samo žuti karton.

U nastavku, potpuni preokret - u 50. minutu Aju je ukrao loptu Partiju i proigrao Bentekea koji je pogodio desni ugao za 1:1. 

Palas je zaigrao bolje, a u 73. minutu Lokonga je izgubio loptu na polovini usledila je strašna kontra gostiju, Eduar je sa 15 metara od prečke zakucao za 1:2.

Arsenal je krenuo na sve ili ništa, Arteta je uveo i Martinelija, a u finišu je Tirni zatresao prečku iz najbolje šanse za domaće. 

I onda, u poslednjim trenucima meča, nakon kornera i karambola u šesnaestercu, Vajt je šutirao, lopta se odbila do Lakazeta koji je pogodio za 2:2 i veliko slavlje na "Emiratima". 

Palas je tako i četvrti put u nizu ostao neporažen na gostovanju Arsenalu, ali je propustio priliku da ga pobedom sustigne na tabeli. 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke