"Paljba" po Sautgejtu već krenula - "On ima više pitanja nego odgovora"

Autor: Mladen Heleta
petak 07.06.2024.
23:23
Izvor: Sportske.net

Džek Griliš je čovek koji se večeras najčešće pominje u Engleskoj.

EPA-EFE/VINCENT MIGNOTT
EPA-EFE/VINCENT MIGNOTT

Povezane vesti

Fudbaleri Engleske večeras su doživeli šokantan poraz od Islanda na "Vembilju" rezultatom 1:0, u poslednjoj proveri pred početak Evropskog prvenstva, na kom važe za jednog od dva najveća favorita.

Podsetimo, Engleska će na Euru biti u grupi C, zajedno sa Srbijom, Danskom i Slovenijom, a takmičenje otvara 16. juna protiv naše selekcije u Gelzenkirhenu.

Englezi su izašli u snažnom sastavu, nije bilo samo Džuda Belingema, izgledali su očajno na terenu, posebno u odbrani, a nema sumnje da će se selektor Geret Sautgejt u narednim danima suočiti sa ogromnim pritiskom i kritikama, kojima je već izložen zbog odluke da u Nemačku ne povede prvotimca Mančester sitija Džeka Griliša.

Kritike su već počele odmah nakon meča u vodećim engleskim medijima, pa tako ugledni "The Telegraph" daje naslov: "Loša odbrana i propust u vezi Griliša su najveća Sautgejtova glavobolja".

"San" je stavio naslov "Šampanj na ledu", a dalje se navodi kako će Sautgejt sada "imati više pitanja nego odgovora" uoči puta u Nemačku, te da "Gordi Albion" na Euro odlazi praćen "lošim duhovima prošlosti", gde se očigledno aludira na ispadanje od Islanda u osmini finala šampionata Evrope u Francuskoj pre osam godina.

U svakom slučaju, večeras nije lako biti Geret Sautgejt, mada ne treba sumnjati da će ova ekipa pokazati reakciju vrlo brzo.

Nadamo se da to neće biti protiv Srbije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke