Palmer plesao, Čelsi imao 3:0, pa Petrović morao da ih spašava protiv Lutona!

Autor: Milovan Longinov
subota 30.12.2023.
15:31
Izvor: Sportske.net

Čelsi upisao važnu pobedu.

Twitter/@ChelseaFC
Twitter/@ChelseaFC

Povezane vesti

Fudbaleri Čelsija pobedili su u gostima ekipu Lutona rezultatom 3:2 u 20. kolu Premijer lige. 

Heroj Čelsija bio je Kol Palmer koji je ponovo postigao dva gola uz asistenciju, ali je u centru pažnje bio i naš golman Đorđe Petrović koji je imao nekoliko zapaženih intervencija.

Već u šestom minutu Čelsi je imao prvu priliku, Galager je gađao, ali je Kaminski bio na pravom mestu. 

U narednoj prilici, u 12. minutu Palmer je doneo Čelsiju prednost, prihvatio je jedan odbitak i iskosa sa leve strane pogodio dalji ugao za 0:1. 

Do odlaska na odmor, Čelsi je uspeo da dođe i do drugog gola, Palmer je proigrao Maduekea, koji je nastavio akciju i solo prodorom izborio pravu poziciju i poslao loptu pod prečku za 0:2.

Prvi deo drugog poluvremena nije bio posebno zanimljiv, nije bilo mnogo prilika, ali je poslednjih 20 minuta usledio novi talas uzbuđenja.

U 70. minutu Čelsi je izveo lepu akciju kroz sredinu, Džekson je poslao sjajan pas za Palmera, koji je kao na malom fudbalu prevario Kaminskog i bio precizan za 0:3 i tada su verovatno svi pomislili da je kraj.

Ali, Luton je uspeo da se vrati u meč, u 80. minutu Ros Barkli je posle kornera bio na pravom mestu, sa peterca je gađao u dalji ugao za 1:3. 

U 84. minutu istakao se Đorđe Petrović, nakon centaršuta sa levog krila, Moris je gađao glavom, naš golman je odlično intervenisao. Ali, ništa nije mogao dva minuta kasnije kada je usledio novi centaršut, Petrović je najpre odbranio, ali je lopta pala na metar od gola gde ju je sačekao Adebajo i smanjio na 2:3.

Luton je do kraja krenuo na sve ili ništa, Čelsi se malo i panično odbranio, ali je uspeo da sačuva tri boda. 

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke