​"Panceri" na kolenima, istorijska pobeda Makedonije u Nemačkoj

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 31.03.2021.
22:41
Izvor: Sportske.net

Dan koji će se pamtiti.

EPA-EFE/THILO SCHMUELGEN / POOL
EPA-EFE/THILO SCHMUELGEN / POOL

Povezane vesti

Fudbaleri Severne Makedonije napravili su najveće iznenađenje u dosadašnjem toku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo pošto su slavili protiv Nemačke u Duizburgu 2:1 u meču trećeg kola grupe J.

U grupi u kojoj je Nemačka imala imperativ pobede pošto je Jermenija sa maksimalnim učinkom iz tri kola zauzela lidersku poziciju, gosti su bili zadovoljniji nakon prvih 45 minuta.

To je bilo zahvaljujući golu Gorana Pandeva u prvom minutu nadoknade, koji je izabranicima Joakima Leva zadao težak zadatak da u nastavku dođu do preokreta.

Koliko je porazna bila igra "pancera" u prvom poluvremenu svedoči i to da su uputili samo jedan šut u okvir gola gostiju, a to je bilo već u devetom minutu kada je Leon Gorecka postigao pogodak.

Promena rezultata usledila je u 63. minutu kada je Ilkaj Gundogan doneo poravnjanje Nemcima sa penala.

Nemci su pritiskali i činilo se da će gosti u jednom trenutku popustiti, ali je novi šok za Levove izabranike usledio kada je u 85. minutu Elif Elmas postigao gol za 2:1.

Makedonci su tako pomogli Jermeniji da se osami na vrhu sa devet bodova, a naši južni susedi su drugi sa šest bodova, koliko imaju i Nemci.

Posle tri kola ove grupe ubedljivo najgora reprezentacija je Lihtenštajn kojeg je ove večeri na domaćem terenu nadigrao Island slavivši sa 3:1.

Najubedljiviju pobedu ostvarili su fudbaleri Danske koji su sa 4:0 razbili selekciju Austrije na Ernest Hapel stadionu u Beču.

Posle prvih 45 minuta nije bilo golova, ali je u nastavku usledila prava rapsodija gostiju iz Skandinavije koji su u razmaku od samo 16 minuta postigli sva četiri gola.

Najpre je mladi vezista Andreas Skov Olsen u 58. minutu doveo Dance u vođstvo na asistenciju Tomasa Dilejnija, a ovaj igrač je potom uposlio i Joakima Mela pet minuta kasnije.

Već u 67. minutu u strelce se upisao i vezista Totenhema Pjer-Emil Hojbjerg, a konačnih 4:0 sedam minuta kasnije priredio je već spomenuti Skov Olsen.

Danci su tako stigli do maksimalnih devet bodova u grupi u kojoj se nalaze i Škotska i Izrael koji su opravdali favorite protiv slabašnih Farskih Ostrva i Moldavije.

Škoti su na svom terenu bili ubedljivi i sa 4:0 razbili Farane, dok je Izrael tek nešto slabiji bio u Moldaviji slavivši sa 4:1.

Engleska je zadržala maksimalan učinak u grupi I pošto je na Vembliju slavila protiv oslabljene Poljske sa 2:1 zahvaljujući golu Harija Megvajera u 85. minutu, koji je sjajno snašao posle kornera.

Prethodno je već u 19. minutu Hari Kejn doveo Gordi Albion u vođstvo pogotkom sa penala, ali je izjednačenje Poljacima obezbedio vezista Brajtona Jakub Moder u 58. minutu.

Engleska je tako martovski ciklus kvalifikacija završila kao prva u grupi sa dva boda više od drugoplasirane Mađarske koja je rutinski slavila u Andori sa 4:1.

Nadu za drugo mesto ne gube ni Albanci koji su stigli do druge pobede u kvalifikacijama pošto su opravdali ulogu favorita na gostovanju San Marinu i slavili sa 2:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BlueBoy84
Thursday, 01.04.2021
09:49

Bravo Makedonci, bravo Danska

avatar
BancheS_Arsenal
Thursday, 01.04.2021
06:14

Bravo za Sjevernu Makedoniju 👏

avatar
Mak-Juventino
Wednesday, 31.03.2021
22:47

Koga mislis deka si videl se , Germanija 1 - Makedonija 2 !!! Bravo , bravo , bravo !!! Istorija !!!!!! Grande Pandev , Elmas , Ademi herojski , site .... Napred Makedonija !!!!

avatar
adidas.forever
Wednesday, 31.03.2021
22:44

Bravo za komšije tim pre što su oštećeni za čist penal.