Pao i Raul, Mesi je novi kralj Lige šampiona!

Autor: Darko Mitrović
utorak 25.11.2014.
21:29
Izvor: Sportske.net

Večerašnjim golom protiv APOEL-a, Leo Mesi postao najbolji strelac Lige šampiona svih vremena!

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Leo Mesi nastavlja da piše istoriju! Dugoočekivano obaranje rekorda Raula Gonzalesa konačno se dogodilo večeras na Kipru, gde Barselona igra svoj meč petog kola Lige šampiona protiv domaćeg APOEL-a.

Argentinac je u 38. minutu meča postigao drugi gol za Barsu na ovoj utakmici, za vođstvo od 2:0, ali je za istoriju Lige šampiona mnogo značajniji podatak da je to bio 72. Mesijev gol u ovom takmičenju, jedan više od učinka Raula Gonzalesa!

Ovaj istorijski gol Lea Mesija možete da pogledate OVDE.

Podsetimo, nedeljama unazad je postojala dilema i razvijale su se polemike ko će pre uspeti da presigne Raula, da li sadašnja prva zvezda Real Madrida Kristijano Ronaldo, ili Leo Mesi.

Argentinac je u prošlom kolu uspeo da se izjednači sa Raulom, a Ronaldo je zsoatajao jedan gol za dosadašnjim rekordom (postigao je ukupno 70 golova u Ligi šampiona).

Ipak, na ruku Leu Mesiju je išla i činjenica da Real protiv Bazela igra tek sutra, što je as Barselone na najbolji način iskoristio i prvi ''probio'' tu magičnu granicu.

On se nije zaustavio samo na tom istorijskom golu, već je u drugom poluvremenu još više podigao granicu snova.

U 58. minutu je realizovao i odličnu asistenciju Danija Alveša i sa nekih desetak metara, iskosa sa desne strane, poslao loptu u suprotni ugao - Mesijev gol br. 73!!!

Ali, to nije bilo sve, u finišu meča je postigao još jedan, podigao lestvicu na 74 i ovo sjajno veče ukrasio ''het-trikom''.

Dakle, on u ovom trenutku vodi na toj večnoj listi strelaca sa 74 gola, Raul će ostati na 71, a videćemo kada će se Ronaldo popeti sa trećeg mesta i nastaviti dalju trku sa svojim najvećim rivalom.

Naše je zadovoljstvo što smo u prilici da u toj njihovoj trci i dalje uživamo!






Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak