Pao otkaz zbog nepriznatog gola Ronalda u Beogradu

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 13.04.2021.
16:45
Izvor: Sportske.net

Teška odluka Makelija.

EPA-EFE/Andrej Cukic
EPA-EFE/Andrej Cukic

Povezane vesti

Glavni sudija utakmice između Srbije i Portugala u Beogradu Dani Makeli prekinuo je saradnju sa svojim pomoćnikom Mariom Diksom zbog toga što mu ovaj nije signalizirao da je Kristijano Ronaldo postigao gol u trećem minutu nadoknade kvalifikacionog meča za Mundijal.

Srbija i Portugal su 27. marta odigrali nerešeno 2:2, ali je najveću pažnju izazvao momenat iz poslednjeg minuta nadokande kada je udarac Ronalda sa gol-linije izbacio Stefan Mitrović.

Ostaje pitanje da li je ili ne lopta celim obimom prešla gol-liniju, ali Diks, koji je bio u nešto boljoj poziciji od Mekalija, procenio je da gola nije bilo.

Makeli je saopštio da više neće sarađivati sa pomoćnikom, pa Diks neće suditi na Evropskom prvenstvu, njega će zameniti Jan de Vris.

"Godinama radim sa Mariom i razumećete da je ovo bila teška odluka zbog čega je neću dalje komentarisati", prenose holandski mediji Makelijevu izjavu.

Posle izjave Makelija oglasio se i Diks koji je razočarano konstatovao da nije očekivao ovakav kraj saradnje, nepuna dva meseca pre početka Evropskog prvenstva, gde je viđen kako pomoćni arbitar.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DRUG OSTOJA
Tuesday, 13.04.2021
18:55

Ma nije ušla, šta vam je 🤣🤣🤣

avatar
deki trbic
Tuesday, 13.04.2021
17:13

Pametno, tako i treba....cist gol nije priznao...ali ok dobro je to za nas...jer posle te utakmice sigurno bi izgubili u KAZAHSTANU xD