Pari Sen Žermen - Ništa hemija, samo mišići

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 23.12.2021.
17:15
Izvor: Sportske.net

Pročešljali smo sezonu Pari Sen Žermena do sada, s akcentom na Ligu 1.

EPA-EFE/Ian Langsdon
EPA-EFE/Ian Langsdon

Povezane vesti

Fudbalski klub Pari Sen Žermen kreirao je jedinstven sastav u svetu fudbala prethodnog leta, prema mnogima, najjači koji je ova igra ikada videla.

Ipak, ne znači to nužno da će tim da izgleda savršeno na terenu, da će osvojiti sve moguće trofeje i da će sa lakoćom pobeđivati svakog od protivnika. Naprotiv, ova sezona, koliko god da je dobra za Pari Sen Žermen, u poređenju sa kvalitetom kakav poseduju, je ispod svakog nivoa.

"Sveci" sigurno marširaju ka tituli šampoina Francuske i pitanje u vezi sa tim se više ni ne postavlja. Lil je svoje odsvirao, Mbape, Mesi i drugari će se okititi tronom, ali ne zahvaljujući svojoj dominantnosti na igralištu. Parižani su neretko ove sezone bodove osvajali u završnici utakmica, nakon što su propuštali prilike u prethodnom delu meča, gubili i bili čak inferiorni u odnosu na rivala. Dešavalo se to protiv Lansa, Olimpik Marseja, Anžea, Meca...

Njihov kvalitet su pojedinci, što nije neka mudrost. Zaista, skup igrača je izuzetan, najbolji na svetu, ali hemija ne postoji. Pregršt različitih ličnosti, bez izrazitog vođe koji to može da kontroliše, kako na terenu, tako i na klupi. Zapravo, pitanje je: da li uopšte postoji persona koja može biti iznad svih njih?

Toliko puta su ove sezone, zahvaljujući pojedincima i njihovim bravurama, dolazili do poena i spasavali se remija ili poraza... Konkretno, u poslednjem meču odigranom u sredu, Mauro Ikardi je u nadoknadi vremena doneo izjednačenje PSŽ-u protiv Lorijena, tima koji je poslednji put pobedio pre tačno tri meseca. Zatim, u Lansu su se izvukli takođe u prvom minutu nadoknade kada je Vajnaldum glavom izjednačio. U poslednjih 10 minuta meča sa Sent Etjenom postigli su dva pogotka zahvaljujući fenomenalnom Anhelu di Mariji. Prethodno su gubili... U duelu sa Nantom su takođe došli do trijumfa u periodu posle 80. minuta. Autogol i završnica Mesija za mir u kući. Meč sa Lilom na "Parku prinčeva", poluvreme 0:1, kraj 2:1 - gol i asistencija Di Marije u poslednjih 15 minuta. U Anžeu ih je spasio Mbape u 87. minutu i tako im obezbedio tri boda, a na dve uzastopne utakmice su do pobeda dolazili u drugom, odnosno četvrtom minutu nadoknade. Hakimi je bio junak protiv Meca, a Mauri Ikardi protiv Liona.

Sa takvom igrom i hemijom u ekipi, ne mogu se nadati titulom u Ligi šampiona. Nisu najbolji tim ikada, niti će to postati, šta god da se dogodi do kraja sezone. Gomila individualaca željnih trenda i slave, što fudbal u svojoj biti nije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke