Pariz i Francuska na udaru - Real zahteva odgovore!

Autor: Stefan Matić
petak 03.06.2022.
12:30
Izvor: Sportske.net

Madriđani se oglasili.

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Haos koji je nastao pred početak, ali po kraju utakmice finala Lige šampiona i dalje nije razrešen. 

Francuske vlasti su se oglasile i svu krivicu prebacili na navijače Liverpula optužujući ih da su "redsi" pokušali da uđu na stadion u Parizu koristeći falsifikovane karte. 

Odogovorili su i vlasnici kluba sa "Enfilda", jasno da je situacija daleko od rešene. Pogotovo pošto se danas oglasio i Real Madrid. 

- Uzimajući u obzir nesrećna dešavanja koja su se desila 28. maja u blizini i na ulazima Stadiona Francuske, uključujući i unutar stadiona, Real Madrid bi želeo da saopšti sledeću u odbranu naših navijača koji su bili žrtve ovih događaja:

1. Želimo da znamo koji razlozi su odredili destinaciju mesta za finale i koji kriterijumi su razmatrani, uzimajući u obzir šta se izdešavalo tog dana. 

2. Isto, tražimo odgovore i objašnjenja koji će objasniti ko je odgovoran za napuštanje navijača koji su bili bespomoćni. Navijači čije je ponašanje bilo za uzor.

Razumemo da je ono što je trebalo da bude ogromna proslava fudbala i svih naivjača koji su bili na utakmici pretvoreno u nesrećna dešavanja koja su prouzrokovala veliki bes celog sveta.

Jasno se može videti u slikama, od strane medija, kako su mnogi navijači nasilno napadnuti, maltretirani i opljačkani. Neka dešavanja su se zbivala i dok su se vozili u svojim kolima ili autobusom, plašeći se za svoju fizičku bezbednost. Neki od njih su morali da provedu noć u bolnici zbog zadobijenih povreda.

Fudbal je poslao svetu sliku daleko suprotnu od naših vrednosti i ciljeva, koje uvek moramo slediti.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke