Parižani dobili na "Bužoaru", ali opet su sve oči bile uprte u Kilijana Embapea

Autor: Nemanja Janošev
subota 17.02.2024.
22:54
Izvor: Sportske.net

Teže nego što izgleda.

EPA-EFE/Franco Arland
EPA-EFE/Franco Arland

Povezane vesti

Fudbaleri Pari Sen Žermena savladali su Nant na "Bužoaru" sa 0:2 (0:0) u duelu 22. kola Lige 1.

Nije to bila baš rutinska pobeda Parižana, iako semafor tako nekako kazuje. Štaviše, Nant je uspeo da povede, pogotkom iz Paloe kojem je prethodio ofsajd, a imali su domaći još nekoliko pogodnih šansi, no Điđo Donaruma je blistao na golu šampiona Francuske.

S druge strane, Luis Enrike je po drugi put u nizu u Ligi 1 odlučio da Kilijan Embape krene meč sa klupe. Minulog vikenda protiv Lila nije želeo da ga uvodi i desilo se da kapiten reprezentacije Francuske po prvi put od 2018. presedi čitav duel na klupi. Sada to nije bio slučaj jer je ušao posle sat vremena igre.

Pre toga, Pari Sen Žermen je poveo uz dosta sreće jer je udarac Lukasa Ernandeza u gol Remija Dešana skrenuo Sisoko. Na 0:2 povisio je Embape sa bele tačke u 78. minutu.


Elem, mediji u Francuskoj ističu da Luis Enrike nije dobio nikakve instrukcije od uprave da ostavi Embapea na klupi budući da je Kilijan pre nekoliko dana saopštio klubu da na leto odlazi iz Pariza.

Fudbaleri Lila sigurno su pobedili Avr na svom "Pjer Moroa" stadionu sa 3:0.

Nije bilo većih problema po ekipu Paula Fonseke, a apsolutni junak duela bio je Džonatan Dejvid koji je postigao het-trik. Htelo ga je ovog popodneva, što govori i da je trećem golu prethodio penal koji je promašio, da bi potom imao sreće da natrči na odbitak i smesti ga iza leđa Desmasa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke