Partizan bi morao makar u Ligu konferencije, Čukarički “čeka” praznik!

Autor: Mladen Heleta
utorak 02.08.2022.
14:48
Izvor: Sportske.net

Predstavljamo potencijale rivale Čukaričkog i Partizana u Ligi konferencije.

 Starsport.rs ©
Starsport.rs ©

Povezane vesti

Sve je jasno. Svi današnji žrebovi su završeni, a ostalo je još da vam predstavimo i potencijalne protivnike srpskih klubova u plej-ofu za ulazak u Ligu konferencije.

Partizan svakako ne želi da se nađe u ovoj rundi, ali s obzirom u kako lošoj formi dočekuje dvomeč sa kiparskim AEK-om, moramo da obratimo pažnju i na potencijalne rivale za ulazak u Ligu konferencije. To će biti bugarski Levski ili malteški Hamrun, a Partizan bi prosto morao da prođe jednu od ove dve ekipe.

Levski je favorit da prođe u plej-of. Jedan od dva velikana iz Sofije je u drugom kolu kvalifikacija napravio iznenađenje i eliminisao PAOK. U Sofiji je bilo 2:0, a u Solunu 1:1 i to je dovoljna opomena za Partizan, mada se vicešampion Srbije nada da to duela sa Bugarima neće ni doći.

Levski je sa 26 titula drugi klub po uspešnosti u Bugarskoj, iza gradskog rivala CSKA, koji je prvak države bio 31 put. Ipak, poslednju titulu Levski je osvojio davne 2009. godine, a sofijski timovi su proteklu deceniju proveli u senci Ludogoreca, koji je 11 puta u nizu šampion Bugarske.

Ekipa Levskog je prošle sezone osvojila domaći Kup i to baš preko Ludogoreca u polufinalu i CSKA u finalu, a pobeda nad PAOK-om je makar na neko vreme odložila priče o velikim problemima u ovog kluba, kojem preti finansijski kolaps.

Trener Stoilov u svom sastavu ima pravu legiju stranaca, ali to su igrači sumnjivog kvaliteta. PAOK su dobili na kontre i bukvalno su ga uhvatili na spavanju. Prva zvezda je domaći igrač, golman Nikolaj Mihajlov, sin legendarnog golmana sa Mundijala 1994. godine Borislava Mihajlova. Borislav je aktuelni predsednik Bugarskog fudbalskog Saveza.

I pored svih nedaća, od Levskog se očekuje da prođe egzotični Hamrun, koji se trećeg kola domogao preko Veleža iz Mostara i to sa dve pobede od po 1:0. Dres Hamruna od ovog leta nosi bivši igrač niškog Radničkog Ognjen Bjeličić.

Čukarički će prvo morati da iznenadi Tvente, a onda bi dobio priliku da igra spektakularni dvomeč sa Fiorentinom.

Italijanski tim ne treba nešto naročito predstavljati. “Viola” je projektovana kao jedan od favorita ovog takmičenja, a bilo bi lepo videti u Beogradu Luku Jovića, Matiju Nastasića, Aleksu Terzića i Nikolu Milenkovića, ukoliko popularni Bleki ostane u Firenci.  

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke