Partizan ide na Kipar – AEK pao posle penala!

Autor: Mladen Heleta
utorak 26.07.2022.
20:28
Izvor: Sportske.net

Partizan će u prvoj utakmici gostovati na Kipru 4. avgusta, a revanš je 11. avgusta u Beogradu.

EPA-EFE/Henning Bagger
EPA-EFE/Henning Bagger

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana saznali su ime protivnika u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. To će biti kiparski vicešampion AEK iz Larnake, koji je večeras eliminisan od danskog vicešampiona Midtjilanda tek posle lošijeg izvođenja penala, u sklopu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Nakon 120 minuta fudbala u Larnaki rezultat je bio 1:1, pa su nakon 1:1 u Danskoj, pobednika morali da odluče jedanaesterci. Midtjiland je penal seriju rešio u svoju korist sa 4:3. Tragičari Kiprana bili su Altman, koji je u prvoj seriji pogodio prečku i Gustavo, koji je u petoj seriji uzdrmao stativu. Na taj način nije vredela odbrana golmana AEK-a Pirića, koji je u četvrtoj seriji skinuo penal Kabi. Precizni sa 11 metara za goste bili su Drejer, Sisto, Sorensen i Dir. Golove sa bele tačke za budućeg rivala crno-belih dali su Miličević, Romo i Gama.

Midtjiland će se kao pobednik ovog dvomeča sastati sa Benfikom, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Partizan će u prvoj utakmici gostovati na Kipru narednog četvrtka, a revanš je 11. avgusta u Beogradu.

Kada je reč o samom meču u Larnaki, on je odlično počeo za domaći tim. Faraj je uputio oštar centaršut u kazneni prostor sa desne strane, a tamo je sjajno reagovao Nigerijac Olatindži i smestio loptu u same leve rašlje, za 1:0.

Danci su brzo odgovorili i uspeli da izjednače posle svega tri minuta. Dalsgor je bio najsnalažljiviji posle kornera svog tima sa leve strane, nadskočio je čuvare i udarcem glavom pogodio mrežu iza nemoćnog golmana Pirića, za 1:1.

Mogao je Midtjiland do potpunog preokreta u prvom poluvremenu. Isaksen je u 34. minutu silovito šutirao sa 15-ak metara, a saveznik AEK-a bila je prečka.

U drugom poluvremenu se igralo dinamično, oba tima su imala po nekoliko izglednih pokušaja, ali nije bilo stopostotnih šansi, pa je susret otišao u dodatnih 30 minuta.

U produžecima je bilo dosta uzbuđenja. Sisto je dva puta opasno pretio domaćinu, a najbolju priliku ipak je imao AEK. Tukao je kasniji tragičar Altman u 116. minutu i pogodio stativu.

 
 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke