Pavlović golčinom zaustavio Alonsovu mašinu, Leverkuzenu slađi bod u Minhenu!

Autor: Ivan Cvetković
subota 28.09.2024.
20:24
Izvor: Sportske.net

Bajern imao više od igre u derbiju, ali nije ostvario pobedu.

AP Photo/Matthias Schrader
AP Photo/Matthias Schrader

Povezane vesti

Fudbaleri Bajerna remizirali su u Minhenu sa ekipom Bajera iz Leverkuzena rezultatom 1:1 u meču petog kola nemačke Bundeslige.

Trenutno najveći derbi u nemačkom fudbalu doneo nam je podelu bodova kojoj će zahvalniji biti aktuelni šampion Nemačke, ali i odličnu partiju nesuđenog reprezentativca Srbije Aleksandra Pavlovića.

Nakon pokušaja Olisea iz slobodnog udarca sredinom prvog poluvremena, gosti iz Leverkuzena prvi su stigli do prednosti u 31. minutu.

Robert Andrih iskoristio je dodavanje Džake i lepim udarcem sa ivice kaznenog prostora savladao nemoćnog Nojera.

Usledila je ofanziva Bajerna koji je uzvratio na pravi način pošto je Aleksandar Pavlović postigao fantastičan gol izjednačujući gol.

Igrao se 39. minut kada je novopečeni reprezentativac Nemačke srpskog porekla sjajno zahvatio loptu sa oko 25 metara i poslao je iza leđa Hradeckog.

Početak drugog dela igre pripao je Bajernu koji je zapretio prvo preko Gnabrija koji je pogodio prečku, a potom i Olisea čiji je udarac uspeo da ukroti golman "Farmaceuta".

Vredan pomena jeste i pokušaj Dejvisa, da bi na drugoj strani prvu ozbiljniju priliku nakon gola Bajer imao preko Telje kojem je Nojer odbranio udarac.

Da je Bajern imao i više od igre na Alijanc areni govori i statistika koja kaže - 67:33 u procentima poseda lopte, kao i odnos šuteva ka golu protivnika, 19:3.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke