Peh za Čelsi, veliko pojačanje propušta start sezone

Autor: Mladen Heleta
subota 05.08.2023.
22:45
Izvor: Sportske.net

"Plavci" se nadaju da će oporavak trajati nekoliko sedmica.

AP Photo/Julio Cortez
AP Photo/Julio Cortez

Povezane vesti

Napadač Čelsija Kristofer Nkunku propustiće start sezone u Premijer ligi, zbog povrede koju je zadobio na prijateljskom meču sa Borusijom Dortmund (1:1).

Nkunku je ovog leta stigao u London iz Lajpciga za 60 miliona evra, projektovan je kao jedan od nosilaca novog projekta Čelsija, ali sada je zabrinuo sve u klubu. Ipak, u Čelsiju se nadaju da će njegov oporavak trajati nekoliko nedelja, a ne nekoliko meseci.

Pojedini fudbaleri Čelsija imali pritužbe na kvalitet terena na stadionu u Čikagu, gde se igrala utakmica, a menadžer "plavaca" Maurisio Poketino je odbio da okrivi stanje terena za povredu francuskog krilnog napadača.

"Nisam video akciju, ali ne radi se o terenu. Uvek se rizikuje jer teren nije najidealniji, koriste ga i za druge sportove. Mislim da će pre biti da nije imao sreće u toj situaciji, nego da je povreda do stanja terena", rekao je Poketino.

Nkunku se jesenas teško povredio na jednom od poslednjih treninga reprezentacije Francuske pred put na Svetsko prvenstvo, pa je i preskočio turnir u Kataru. Proletos se vratio na teren i bio jedan od najzaslužnijih za trofej Lajpciga u Kupu Nemačke.

Čelsi u prvom kolu u Premijer lige dočekuje Liverpul, a taj duel je zakazan za 13. avgust.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke