Pejčinović: "Zadovoljni smo, ali ima još prostora za napredak"

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 11.08.2017.
23:53
Izvor: Sportske.net

Srpski defanzivac o izvanrednom početku sezone moskovske Lokomotive.

Epa/Armando Babani
Epa/Armando Babani

Povezane vesti

Fudbaleri moskovske Lokomotive predstavljaju jedno od najprijatnijih iznenađenja ruske Premijer lige, pošto se posle pet rundi nalaze na deobi prve pozicije sa Zenitom, a jedan od najstandardnijih članova tima svakako je srpski defanzivac Nemanja Pejčinović.
 
Lokomotiva je u novu sezonu ušla serijom od četiri pobede, da bi u prošlom kolu igrala nerešeno sa Rubinom u Kazanju. Posle pet kola, Moskovljani dele prvo mesto na tabeli sa Zenitom, koji takođe ima 13 bodova.
 
"Možemo da kažemo da niko nije očekivao ovakav start, prošlo je pet kola, a mi smo na čelu, zajedno sa Zenitom. Sigurno je da možemo da budemo zadovoljni trenutnom situacijom" – naglašava Pejčinović.
 
Sjajan niz Lokomotive došao je posle nesrećnog poraza u Superkupu Rusije od Spartaka, posle produžetaka. Uprkos tome što nisu stigli do trofeja, srpskom fudbaleru i njegovim saigračima je izdanje u prestonici Rusije na zvaničnom otvaranju sezone poslužilo kao motivacija.
 
"U tom trenutku, kada smo igrali Superkup, Spartak je bio najbolja ekipa u Rusiji, ali nismo bili daleko od osvajanja trofeja, pošto smo tokom većeg dela utakmice bili izjednačeni. Kada vidite da protiv najboljih možete da igrate na visokom nivou, to vam daje vetar u leđa za dobar start u novoj sezoni" – ističe Pejčinović.
 
Fudbalere Lokomotive do pauze zbog kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji naredne godine čekaju tri utakmice, a Pejčinović kaže da je pred njegovim timom jasan cilj.
 
"U avgustu nas čekaju još tri meča, želimo da osvojimo minimum sedam bodova i  zadržimo se na vrhu tabele. Videćemo da li ćemo taj cilj ostvariti" – kaže srpski fudbaler.
 
Pejčinović je što se tiče individualnog učinka takođe na sjajan način ušao u novu sezonu. U samom vrhu je po precizinim pasovima i dobijenim direktnim duelima, na šta kaže:
 
"Osećam se dobro, a statistiku ne gledam nikada. Kao i što ekipa može mnogo bolje da igra, tako mogu i ja. Verujem da će prava forma doći kada krene Liga Evrope."
 
Do početka takmičenja u Ligi Evrope ostalo je još nešto manje od mesec dana, a od tada će Lokomotiva igrati na tri fronta, pošto je pored Premijer lige čekaju i okršaji u Kupu Rusije. Pejčinović veruje da će baš tada njegova ekipa pokazati da je spremna za velika dela.
 
"Ekipa još ne igra na svom najboljem nivou. Ima još mnogo prostora da se neke stvari poprave, posebno igra u napadu. Imamo problem jer trenutno igramo bez špica, ali se nadamo da će rukovodstvo kluba kupiti kvalitetnog igrača koji će nam pomoći u svim takmičenjima" – otkriva srpski fudbaler.
 
Naredna utakmica fudbalere Lokomotive čeka u nedelju od 16.30, kada u okviru šestog kola ruskog prvenstva dočekuju Tosno.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Čerek Republika Srps
Saturday, 12.08.2017
07:10

Ja ipak ne bih zamenio Nicu Moskvom. Naravno, ne pricam o sportskim motivima nego o nacinu zivota

avatar
Alister Krouli
Saturday, 12.08.2017
01:26

Ovo je i maksimum. Nemaju klupu uopste.