Pele, Nejmar... - Zašto se pruža podrška Vinisijusu?

Autor: Stefan Matić
petak 16.09.2022.
19:15
Izvor: Sportske.net

Čeka nas vreli "Madrilenjo".

EPA-EFE/Kiko Huesca
EPA-EFE/Kiko Huesca

Povezane vesti

U nedelju od 21 čas nas čeka veliki derbi Madrida, Atletiko Madrid će na svojoj "Metropolitani" ugostiti Real Madrid. 

Gosti su neprikosnoveni lideri prvenstva, Anćelotijev tim ima pet od pet u LaLigi dok "jorgandžije" imaju već sada pet bodova manje. 

Međutim, od pre par dana je krenula rasprava o proslavama golova Vinisijusa Žuniora. Brazilac nastavlja sa odličnim partijama, pogodio je i u meču prošlog kola protiv Majorke i proslavio u svom stilu - plesom. 

Ples koji je mnoge iznervirao. Jedan od španskih novinara je izjavio kako je vreme da prestane sa "majmunskim poslom" i vrati se fudbalu. Oglasio se i Koke, lider Atletiko Madrida je najavio nevolju ukoliko Vinisijus zapleše na "Vandi Metropolitani" u nedelju uveče. 

Mladom fudbaleru Realu su podršku dali brojne sportske ličnosti. Izdvojićemo Nejmara koji ga ohrabruje da nastavi sa plesom, a poruku je poslao i legendarni Pele. 

"Fudbal je radost. To je ples. To je prava žurka. Iako rasizam i dalje postoji, nećemo mu dozvoliti da nas spreči da se smejemo. I nastavićemo da se borimo protiv rasizma ovim načinom: boreći se na naše pravo da budemo srećni", napisao je Pele. 

Videćemo kako će "Madrilenjo" reagovati na potencijalni ples ofanzivnog igrača. 



Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke