Penal-drama u Banjaluci, Borac propustio izvanrednu priliku!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 29.08.2024.
23:53
Izvor: Sportske.net

Za utehu, Banjalučani će igrati u Ligi konferencija.

EPA-EFE/Zsolt Szigetvary
EPA-EFE/Zsolt Szigetvary

Povezane vesti

Prvi meč u Mađarskoj završen je bez golova, a isto je bilo i večeras u regularnih 90 minuta revanš-meča na Gradskom stadionu u Banjaluci, pa se ušlo u produžetke.

U dodatnih dva puta po 15 minuta viđen je po jedan gol na obe strane, završeno je 1:1, pa je odlučila penal-serija u kojoj je Ferencvaroš slavio sa 3:2. Zanimljivo, čak trojica igrača Borca su u penal-seriji promašila čitav gol!

Kako god, Ferencvaroš ide u Ligu Evrope, Borac u Ligu konferencija.

Na vođstvo Borca čekalo se sve do 103. minuta meča, kada domaći tim konačno probija odbranu Ferencvaroša! Sve se dogodilo posle kornera sa desne strane koji je izveo Hrelja, a u gužvi u petercu gostiju, Srđan Grahovac je uspeo da ugura loptu u mrežu za vođstvo od 1:0!

U tim trenucima, navijači mađarskog šampiona počeli su da prave nerede na tribinama, pokušavajući da sruše ogradu koja ih je odvajala od domaćih navijača, ali je policijski kordon sprečio veće probleme.

Izgledalo je da Banjalučani posle vođstva imaju potpunu kontrolu dešavanja na terenu, ali sve se promenilo u 109. minutu velikim kiksom golmana Filipa Manojlovića. Nekadašnji golman Crvene zvezde zakasnio je sa istrčavanjem na jednu naizgled ne toliko opasnu loptu, nije uspeo da je uhvati, a pritom je visoko podigao nogu i oborio Kadija Borhesa, pa za sudiju nije bilo dileme - penal za Ferencvaroš!

Barnabas Varga je preuzeo odgovornost i rutinski sa bele tačke savladao Manojlovića - 1:1!

Sve nesigurniji je bio Manojlović, pa je i u 117. minutu imao jedno rizično dodavanje u svom kaznenom prostoru, ali gosti to tada nisu uspeli da iskoriste. Ipak, uhvatio je zatim jednu loptu posle centaršuta iz slobodnog udarca za goste i povratio sigurnost pred penal-seriju. Do kraja drugog produžetka je Zaharijasen mogao da donese pobedu Ferencvarošu, ali je posle kornera sa desne strane glavom šutirao zamalo preko gola.

PENALI

Prva serija: Erera - preko gola! Romens - brani Manojlović!

Druga serija: Kvržić - 1:0 za Borac! Ben - 1:1.

Treća serija: Savić - 2:1, Abu Fani - 2:2.

Četvrta serija: Čavić - pored gola, ostaje 2:2! Borhes - 2:3-

Peta serija: Grahovac - preko gola, Ferencvaroš ide dalje!

Dodajmo još da su plasman u Ligu Evrope kasno večeras izborile i ekipe Brage koja je kao gost remizirala sa Rapidom u Beču (prvi meč 2:1 u Portugalu), kao i rumunska Steaua (FCSB) koja je sa 1:0 na svom terenu savladala LASK (prvi meč 1:1).

Više o ostalim večerašnjim revanš-mečevima plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope čitajte OVDE.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke