Penal za slavlje Milana protiv Fiorentine, starter Jović deo istorije!

Autor: Lazar Nikolić
subota 25.11.2023.
22:44
Izvor: Sportske.net

Srbin imao i odličnu priliku da postigne "prvenac" za novi klub.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Fudbaleri Milana savladali su Fiorentinu sa 1:0 u meču 13. kola italijanske Serije A odigranom na "San Siru".

Ova utakmica ostaće upamćena po debiju Franečska Kamarde za "roso-nere". Naime, radi se o momku rođenom 10. marta 2008. godine, koji je večeras postao najmlađi fudbaler ikada u Seriji A.

Zbog ogromnih problema sa pvoredama i odsustva Olivijea Žirua i Rafaela Leaa mesto u špicu napada tima Stefana Piolija zauzeo je srpski napadač Luka Jović koji je u 75. minutu imao zicer da postigne svoj prvi pogodak za velikana, ali je golman Fiorentine Teraćiano zaustavio udarac Jovića.

Ipak, Milan je došao do trijumfa i togolom Tea Ernandeza iz penala u poslednjim trenucima prvog poluvremena. Upravo je Francuz posle asistencije Jovića i iznudio najstrožu kaznu nakon što je umakao defanzivcu gostiju Fabijanu Parisiju, a ovome nije preostalo ništa drugo osim da ga sruši u svom šesnaestercu.

Imala je Fiorentina ogromnu priliku u šestom minutu sudijske nadoknade. Mandragora je šutirao sa dva-tri metra, a Menjon u stilu hobotnice odbranio njegov udarac i ostavio bodove u Milanu.

Štoper reprezentacije Srbije Nikola Milenković odigrao je čitav meč za "violu" večeras.

Milan je nakon ove pobede izbio na treće mesto na tabeli sa 26 osvojenih bodova, dok je Fiorentina ostala na 20 i trenutno je šesta.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke