Pep bio u pravu što je strahovao - Čelsi ranio Siti i ovog puta, Petrović umalo savršen

Autor: Nemanja Janošev
subota 17.02.2024.
20:30
Izvor: Sportske.net

Odličan meč i Čelsi koji je odigrao vrlo disciplinovano.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester sitija i Čelsija igrali su nerešeno 1:1 (0:1) u derbiju 25. kola Premijer lige.

Pričao je uoči utakmice Pep Gvardiola vrlo pohvalno o Čelsiju iako nije bilo baš mnogo elemenata za tako nešto imajući u vidu rezultate ovog tima. No, sa dosta opreza ušao je Špančev tim u ovaj duel u čijem su većem delu dominirali kada je reč o terenskoj inicijativi, ali...

Već posle nekoliko minuta, Erling Haland je zapretio i to opasno, sa nekoliko metara, ali njegov udarac završio je iznad gola koji je branio Đorđe Petrović.

Čelsi je preko Mozesa Kaiseda pokušavao da demonstrira agresivnost. Ekvadorac je nekoliko puta bio na ivici žutog kartona i tek pošto mu je isprva gledao kroz prste, Endi Medli mu pokazuje žuti karton u 35. minutu. Nije bilo povećih šansi od one koju je propustio Haland izuzev jedne Sterlingove kada je imao samo Edersona ispred sebe, ali je loše šutirao. Ipak, taj pogodak bi verovatno bio poništen zbog ofsajda.

No, nedugo zatim, Čelsi stiže do vođstva. Odlično je Nikolas Džekson sve pripremio na sredini terena zajedno sa Palmerom, lako su stvorili višak, pas prema Sterlingu koji vara Vokera je bio pravovremen i bivši napadač Sitija trese mrežu na stadionu koji je do skora nazivao domom.

Domaćin je imao potpunu kontrolu utakmice, ali je Čelsi s vremena na vreme ulazio u kolosalne prilike. No, Ederson je briljirao sprečavajući Sterlinga i ostale da poentiraju. Punio je Siti šesnaesterac rivala, kao osice su napadali u kontinuitetu, ali je i Đorđe Petrović na golu londonske ekipe bio vrlo skoncentrisan i staložen.

Međutim, nije imao šansi u 83. minutu kada je Rodri natrčao na loptu na ivici šesnaesterca, ona je na putu ka golu zakačila Šalobu i prevarila srpskog čuvara mreže.

Znao je Mančester siti da im je pobeda prekopotrebna zbog šampionske trke jer su Liverpul i Arsenal svoj posao u ovom kolu odradili na najbolji mogući način, ali uprkos velikom pritisku, to nisu uspeli.

Siti sa utakmicom manje zaostaje četiri boda za liderom Liverpulom.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke