Pep pronašao adekvatnu zamenu za Halanda na meču sa Liverpulom

Autor: Filip Rodic
subota 01.04.2023.
20:10
Izvor: Sportske.net

Pep Gardiola je prezadoljan timskim izdanjem Sitija protiv Liverpula bez udarne zvezde Erlinga Halanda.

EPA-EFE/Adam Vaughan
EPA-EFE/Adam Vaughan

Povezane vesti

Mančester siti je slavio 4:1 na "Etihadu". I pored primljenog gola ostali su fokusirani i ostvarili preokret. 

Gvardiola je fasciniran prikazanim na terenu.

"Ono prikazano je bilo skoro savršeno, od prvog do 93. minuta. Taj način na koji smo igrali protiv naših najvećih rivala prethodnih sezona i uvek se zaista potrudimo da pronađemo način. Uz kvalitet koji imaju, način na koji pritiskaju, tranziciju,...Svi, od Alisona do Džeka Griliša su bili izuzetno dobri u svojim zadacima", istakao je Pep posle meča.

"Čak i kad smo primili gol smo igrali dobro. Naravno, oni su uvek pretnja iz kontre, ali smo igrali dobro na svim poljima. Jedno od najboljih izdanja u proteklih sedam godina", dodatno pojašnjava Španac.

U izostanku moćnog Halanda, impresionirao ga je mladi Hulijan Alvarez, strelac jednog od četiri pogotka.

"Ništa se ne menja. U fudbalu su taktika igrači. Sa Erlingom imate nešto posebno, a Hulijan je takođe nešto posebno. Postigao je savršen gol, cela akcija je bila sjajna. Vizija da imam drugu opciju, da igra tu poziciju sa Rijadom gde zna da je kako da se pozicionira. Bio je uključen u prva tri gola. Osim jedne ili dve akcije na početku gde je sa Rubenom pogrešno postavio loptu, sa loptom je bio tako pametan i tako inteligentan. Slušajte, on igra u reprezentaciji koja je šampion Svetskog prvenstva. Ako niste dobri, ne možete igrati u timu svetskog šampiona. Tako da sam veoma zadovoljan. Hvala puno na skautingu koji ga je otkrio za ovu cenu", pojasnio je Gvardiola.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke