Pep ponizio Ten Haga, Haland i Foden po het-trik za blamažu Junajteda!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 02.10.2022.
16:50
Izvor: Sportske.net

Erling Haland pregazio Junajted!

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Mančester siti je potvrdio da je apsolutni gazda Mančestera, pošto je razbio Junajted rezultatom 6:3 (4:0) u derbiju 8. kola Premijer lige. 

Igrač utakmice i danas je bio neverovatni Erling Haland koji je postigao het-trik i upisao dve asistencije, a ništa lošiji nije bio ni Fil Foden koji je takođe dao tri gola, a De Brujne je dodao dve asistencije. Prvi pogodak za Junajted postigao je Antoni, a u finišu je poraz makar malo ublažio Marsijal, koji je dao dva gola, ali tada je odavno sve bilo rešeno. 

Siti je tako ostao na bod iza Arsenala, dok je Junajted ostao na šestom mestu sa 12 bodova.

Od samog početka videlo se da je Erik ten Hag pogrešio u svojoj postavci, jer je odlučio da se na neki način "nadigrava" sa Pepom Gvardiolom. Istina, Ten Hag ni nema neki izbor igrača za defanzivan fudbal, ali se verovatno kaje što je Kazemira danas ostavio na klupi.

Siti je u prvom poluvremenu postigao četiri gola i sve je rešio do odlaska na odmor. 

Već u osmom minutu Bernardo Silva je proigrao Fodena, a ovaj načeo mrežu De Hee za 1:0. 

Siti je nastavio da dominira i da stvara šanse, a onda je u poslednjih 10 minuta prvog poluvremena razbio Junajted. 

Prvo je u 34. minutu De Brujne iz kornera pronašao Halanda koji je dao drugi gol za 2:0. Samo tri minuta kasnije De Brujne je kao na tacni proigrao Halanda koji je pobegao povređenom Varanu za 3:0. Nakon toga, Varan je napustio teren, ušao je Lindelef, koji se samo uklopio u sivilo svoje ekipe.

U 44. minutu Haland je pokazao da ume i da proigrava svoje igrače, jer je fenomenalnom asistencijom pronašao Fodena za 4:0. 

Junajted je najbolji period igre imao na startu drugog dela, što je krunisao golom u 56. minutu. Antoni je primio dug pas Eriksena, koji je zaista postigao efektan pogodak sa 25 metara za 4:1. 

Ali, Siti se odmah probudio, odnosno Haland, koji je u 64. minutu naleteo na jednu povratnu Serhija Gomeza i pogodio za 5:1, da bi potom upisao novu asistenciju za Fodena koji takođe postiže het-trik za 6:1. 

Pep Gvardiola je nakon toga napravio čak četiri izmene, izašli su Foden, Griliš, De Brujne i Gundogan, a ušli Marez, Alvarez, Laport i Palmer. 

Junajted je uspeo da postigne još jedan pogodak, u 84. minutu kombinovali su igrači koji su ušli sa klupe, Fred je šutirao, a Marsijal naleteo na odbijenu i glavom savladao Edersona za 6:2. 

U poslednjem minutu, Marsijal je iznudio penal, oborio ga je Kanselo, a Francuz pogodio same rašlje za 6:3.

Standings provided by SofaScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke