Pep razbio Klopa - Siti i dalje kalibar za titulu, ovakav Liverpul nije za Ligu šampiona!

Autor: Milovan Longinov
subota 01.04.2023.
15:26
Izvor: Sportske.net

Siti samleo Liverpul!

EPA-EFE/Adam Vaughan
EPA-EFE/Adam Vaughan

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su nakon preokreta ekipu Liverpula rezultatom 4:1 u derbiju 29. kola Premijer lige. 

Liverpul je poveo golom Mohameda Salaha, ali je Siti zasluženo preokrenuo preko Alvareza, De Brujnea i Gundogana. 

Ovaj meč je pokazao da je Siti i bez Erlinga Halanda dostojan za titulu za koju će se boriti do kraja, dok Liverpul iz nedelje u nedelju pokazuje da ove sezone, ipak, nije dostojan plasmana u Ligu šampiona, koja mu sve više izmiče.

Mančester siti je dominirao od samog početka, Liverpul je bio sateran na svoju polovinu pa je šanse čekao iz kontri, u čemu su Redsi i najbolji.

Siti je imao dve šanse na početku, preko Gundogana i Rodrija, ali je Alison ostao nesavladan.

Šok je usledio u 17. minutu posle jedne duge lopte, Žota je pobegao i izbegao ofsajd poziciju, a iako nije uspeo da ugrozi Edersona, jeste da odloži do Salaha koji je pogodio gornji levi ugao za 0:1.

Siti je i pored primljenog gola nastavio da dominira i da igra na polovini rivala, a narednu dobru šansu imao je Marez, koji je sa 14 metara šutirao preko gola

Siti je zasluženo uspeo da izjednači u 27. minutu, posle divne akcije, Marez do Gundogana ovaj do Griliša koji je kao na tacni spojio Alvareza za 1:1.

Sporan detalj o kom će se polemisati dogodio se u 34. minutu kada je Rodri, koji je već imao žuti karton, povukao Gakpa, gosti su odmah opkolili sudiju Kupera i tražili drugu javnu opomenu, ali je Španac ostao na terenu.

Do odlaska na odmor bilo je mnogo više tenzije nego igre, bez mnogo šansi, pa je rezultat ostao nepromenjen - 1:1.

Ipak, u drugom delu je usledio potpuni preokret i to već u prvom minutu nastavka. Ponovo je odbrana Liverpula izgledala amaterski, Marez je lepo proigrao De Brujnea koji je pogodio kao Alvarez za 2:1.

Sedam minuta kasnije sve je bilo gotovo, ponovo su igrači Liverpula pustili da se domaći ušetaju u šesnaesterac, Alvarez je šutirao, lopta se od TAA odbila pravo na nogu Gundoganu koji gađa prvi ugao za 3:1.

Nakon toga Liverpul se predao, a Siti nije želeo da stane. U 74. minutu ponovo je pukla odbrana Liverpula kod Trenta, Griliš je odigrao dupli pas sa De Brujneom, koji je povratnom pronašao saigrača za 4:1, ali treba istaći i da je Van Dajk i ovde "kriminalno" reagovao, preciznije, nije ni reagovao...

Siti se do kraja poigravao, da je hteo, Pepov tim je mogao da postigne još koji pogodak, Griliš je volej poslao u Alisonove grudi, pa promene više nije bilo.

Navijači Liverpula imaju pravo da se žale da je Rodri morao da dobije crveni karton, što bi možda promenilo tok meč, ali je i dalje nepobitna činjenica, a ujedno i najbitnija - Redsi nisu dostojni ni četvrtog mesta po igrama ove sezone.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke