Pep zabrinut zbog Gvardiola, ponosan na tim pred ključni deo sezone

Autor: Milovan Longinov
subota 06.04.2024.
17:15
Izvor: Sportske.net

"Građani" upisali recku, idu dalje.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su danas Kristal Palas, a Pep Gvardiola je zadovoljan nakon upisana tri boda.

Pred Sitijem je ključan deo sezone i borba za Premijer ligu, Ligu šampiona i FA kup, a Katalonac ističe da mu je svaki igrač bitan. Danas je zbog lakše povrede posle prvog poluvremena izašao Joško Gvardiol.

"Joško je osetio bol, videćemo koliko je ozbiljno", rekao je Pep, te se osvrnuo na povratak De Brujnea.

"On je bio pet meseci u autu. Nakon Njukasla nije se osetio najbolje, ali to je normalno, potom je danas upisao asistenciju i dao dva gola, što je dokaz koliko je poseban. Za nas je najvažnije da uvek neko iskoči, nekad je to Foden, nekad Haland ili Alvarez, danas je bio De Brujne. Da nije bilo njega, ne bismo osvojili tri boda. Mi pričamo o trenerima, a Kevin je zapravo taj koji igru čini lakšom", rekao je Pep. 

Menadžer Sitija je svestan koliko je težak period ispred njegove ekipe i na neki način ne krije da jedva čeka kraj sezone.

"Da bi u finišu sezone bio najjači, potreban ti je ceo tim. Nemoguće je da budemo dovoljno dobri ako nemamo sve igrače sveže i odmorne. Tela ne mogu da izdrže ovaj ritam na duži period, ali s druge strane, moji igrači su toliko takmičarski podešeni. Svaka nedelja je sedmica bliže kraju sezone. Imamo još sedam utakmica i igrači daju toliko mnogo da nastavimo u visokom ritmu", zaključio je Gvardiola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke