Pepe pocrveneo, Porto izgubio, sjajni Sporting se vratio na prvo mesto!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 18.12.2023.
23:23
Izvor: Sportske.net

Derbi pripao ekipi iz Lisabona.

EPA-EFE/MIGUEL A. LOPES
EPA-EFE/MIGUEL A. LOPES

Povezane vesti

Fudbaleri lisabonskog Sportinga trijumfovali su večeras na svom terenu u derbiju 14. kola portugalskog šampionata.

Oni su uz veliku podršku navijača sa tribina savladali Porto sa 2:0 i vratili se na prvo mesto na tabeli sa 34 boda, jednim više od Benfike i tri u odnosu na večerašnjeg rivala.

Inače, ovo je prva pobeda Sportinga nad Portom posle pet uzastopnih poraza u međusobnim duelima u protekle dve godine!

Sporting je poveo već u 11. minutu meča. Bila je to brza akcija domaćih po levoj strani, Đokereš je ušao u kazneni prostor gde se oslobodio Pepea, a onda iskosa sa leve strane pogodio bliži ugao gola golmana Košte - 1:0. To je bio njegov deseti prvenstveni gol od početka sezone.

Isti igrač je pred kraj prvog poluvremena ponovo zatresao mrežu posle još jedne munjevite kontre, na centrašut Kvarežme sa leve strane, ali je posle intervencije iz VAR sobe taj gol poništen zbog prethodnog prekršaja koji je napravio Kvarežma u začetku te akcije.

Tek što je počelo drugo poluvreme, novi problem za ekipu Porta, koja od 51. minuta ostaje sa igračem manje na terenu zbog crvenog kartona koji je dobio Pepe koji je rukom udario protivničkog igrača u glavu.

Prednost igrala više na terenu ekipa Sportinga je iskoristila nepunih deset minuta kasnije. Tada je raspoloženi Viktor Đokereš bio u ulozi asistenta, a egzekutor Pedro Gonsalveš posle još jedne izvanredne kontre domaćeg tima - 2:0 za Sporting!

Sporna situacija i u finišu meča, u nadoknadi vremena, kada su domaći preko Paulinja postigli još jedan gol. Opet reakcija iz VAR sobe, opet je sudija gledao snimak i ponovo je odlučio da poništi gol zbog prekršaja u akciji koja je prethodila golu. 

Dodajmo još da naš Marko Grujić večeras nije dobio priliku da zaigra u ekipi Porta. Meč je odgledao sa klupe za rezerve.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke