Perez da podigne statuu rekordera Modrića! Selta promašivala nepromašivo!

Autor: Milovan Longinov
subota 19.10.2024.
22:56
Izvor: Sportske.net

Real se baš provukao...

EPA-EFE/Lavandeira
EPA-EFE/Lavandeira

Povezane vesti

Fudbaleri Real Madrida "na mišiće" su pobedili Seltu u gostima rezultatom 2:1 u 10. kolu La Lige.

Real je do pobede došao golovima Kilijana Embapea i Vinisijusa Žuniora, ali su pravi heroji bili Tibo Kurtoa i posebno Luka Modrić koji je ispisao istoriju kao najstariji igrač u istoriji "kraljevskog" kluba.

Selta se večeras nije libila da napadne aktuelnog šampiona i već u osmom minutu domaći su imali čist zicer. Posle kontre iz udžbenika Borha Iglesijas je dugom loptom spojio Svedberga sa golom, ovaj je išao sam na Kurtou, ali je Belgijanac po ko zna koji put maestralnom odbranom sačuvao Real.

Madriđani su poveli u 20. minutu, lopta je pogodila Kamavingu na 30 metara i odbila se do Embapea, koji je potom topovskim udarcem pogodio za 0:1.

Selta nije odustajala, nastavila je da napada i to se isplatilo u nastavku. U 51. minutu domaći su izveli prelepu akciju, Oskar Mingeza je kao na tacni proigrao Svedberga koji je udarcem iz prve uz samu stativu pogodio za 1:1.

Selta je potom bila opasniji tim na terenu i delovalo je da više želi da napada. Ali, onda je Karlo Anćeloti odlučio da uvede Luku Modrića. Hrvat je zamenio Valverdea i tako postao najstariji igrač u istoriji Real Madrida sa 39 godina i 40 dana, prestigavši legendardnog Ferenca Puškaša koji je od 1966. najstariji igrač koji je nastupao za "kraljevski" klub.

I kako to obično biva, Modriću je trebalo nekoliko kontakata sa loptom, a onda je u 66. minutu kao na tacni proigrao Vinisijusa, koji je prevario golmana za 1:2.

Selta se ponovo nije predavala, Barba je imao veliku šansu, opet je Kurtoa sačuvao Real. Potom je i sjajni Oskar Mingeza izveo solo prodor koji je sa 15 metara završio snažnim udarcem tik iznad prečke. 

Selta je u nadoknadi vremena imala novu stopostotnu šansu, posle novog sjajnog napada po desnoj strani i povratnog pasa, ovaj put je Duvikas bio sam ispred Kurtoe, ali je gađao pored stative. 

Real Madrid je večeras imao mnogo sreće, domaći su promašili barem tri zicera, a onda je jedan trenutak inspiracije Luke Modrića prelomio utakmicu.

Real Madrid će morati mnogo toga da popravi za naredni duel sa Barselonom koji je na programu u subotu u 21.00, dok Selta sigurno ima za čim da žali posle ovog poraza. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke